dikastiria

Αυστηρές ποινές για το χρηματισμό στο Δροσερό. Πρώτη καταδίκη στην Ξάνθη

12 Μαΐου 201217:52

dikastiriaΤην πρόθεση της δικαιοσύνης να ασχοληθεί σοβαρά με το φαινόμενο του χρηματισμού στον οικισμό του Δροσερού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δείχνει η καταδικαστική απόφαση σε βάρος τριών κατοίκων του Δροσερού για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας την Κυριακή 6 Μαΐου.


Το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ξάνθης καταδίκασε για το αδίκημα της δωροδοκίας κατά την εκλογή, παρόλο που οι παράγοντες του ΛΑΟΣ που κατήγγειλαν τη συναλλαγή και οδήγησαν στη σύλληψη των δραστών, ανασκεύασαν τις αρχικές τους καταθέσεις που έκαναν λόγο για ύπαρξη χρημάτων. Οι τρεις παράγοντες του Δροσερού καταδικάστηκαν σε ποινές 2 χρόνων ο ένας και 1 χρόνου  οι άλλοι δύο (με τριετή αναστολή) με το Δικαστήριο να βασίζεται στην ύπαρξη ενός τετραδίου που είχει σημειωμένα ποσά και πινακίδες αυτοκινήτων καθώς και την ένδειξη “Εκλογικό Κέντρο Χ.Φ.

Μάλιστα η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στην Εισαγγελεία για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών για ηθικούς αυτουργούς. Η υπόθεση είναι η πρώτη περίπτωση χρηματισμού στο Δροσερό που φτάνει στο ακροατήριο . Όλη η πόλη μπορεί να συζητά με άνεση για τις συναλλαγές που γίνονται, όμως αποδεικτικό υλικό δεν υπήρξε μέχρι σήμερα. Αυτό που αναζητείται όμως είναι πότε και για ποιο λόγο καταγγέλονται ανάλογες περιπτώσεις στο Δροσερό της Ξάνθης, ποιοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση και ποιοι ελέγχουν το “κύκλωμα” που προχωρά σε αγοραπωλησίες ψήφων. Σκοπιμότητες και ενδιαφέρον υπάρχει από πολλούς, ακόμη και από όσους δεν καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση, όμως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης βασίζονται στο αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία που γίνεται εφικτό να αποκαλυφθούν.

Η υπόθεση που οδήγησε στην καταδίκη των τριών αφορά σε διανομή ψηφοδελτίων της ΝΔ σταυρωμένων, τα οποία βρέθηκαν στα χέρια τους, ενώ σε αντίστοιχη υπόθεση με ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ, υποψήφιους και παράγοντες, αυτοί αθωώθηκαν από το Δικαστήριο. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr