fitness225_01

Η φυσική δραστηριότητα προστατεύει από το γλαύκωμα

1 Νοεμβρίου 201107:31

fitness225_01Μια δραστήρια ζωή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των ματιών από το γλαύκωμα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Στην έρευνα, επιστήμονες εξέτασαν τη σχέση μεταξύ άσκησης και πίεσης οφθαλμών σε 5.650 άντρες και γυναίκες ηλικίας 48 έως 90 ετών στη Βρετανία. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν μεταξύ του 1993 και του 1997 και του 2006 και 2010. Με βάση πληροφορίες για την εργασία τους και τη δραστηριότητα στον ελεύθερο χρόνο τους κατηγοριοποιήθηκαν ως αδρανείς, μέτρια αδρανείς, μέτρια ενεργοί ή ενεργοί. Η οφθαλμική πίεση παρακολουθήθηκε για χρόνια.


Η έρευνα αποκάλυψε ότι μέτρια άσκηση επί 15 χρόνια συνδέθηκε με 25% μειωμένο κίνδυνο πίεσης αιμάτωσης οφθαλμού, σημαντικό παράγοντα κινδύνου για γλαύκωμα.

Ο Dr. Paul Foster, από το University College London, δήλωσε ότι φαίνεται πως η πίεση αιμάτωσης οφθαλμού καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τη ‘φόρμα’ του καρδιαγγειακού και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει την αιτία αλλά υπάρχει σχέση μεταξύ της καθιστικής ζωής και παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο γλαυκώματος. Πιστεύει ότι η έρευνα δείχνει προς νέο τρόπο μείωσης του κινδύνου γλαυκώματος μέσω του δραστήριου τρόπου ζωής.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα πριν κάποιος βασιστεί στην άσκηση, για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του γλαυκώματος.

Η έρευνα δημοσιεύεται στοπ περιοδικό ‘Investigative Ophthalmology & Visual Science’.

Πηγές: ‘Investigative Ophthalmology & Visual Science’.

http://www.iatronet.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr