khfiso_emporiko

Νέο εμπορικό στον Κηφισό

12 Απριλίου 201108:47

khfiso_emporikoΤο πρώτο νέο εμπορικό κέντρο του 2011 ξεκινά σταδιακά τη λειτουργία του αυτή την εβδομάδα επί της Λ. Κηφισού, δίπλα στο υφιστάμενο ΙΚΕΑ. Πρόκειται για το River West, μια επένδυση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Το νέο εμπορικό θα προσφέρει επιφάνεια 20.000 τ. μ. που μαζί με τα 25.000 τ. μ. του ΙΚΕΑ συνιστούν έναν εμπορικό πόλο 45.000 τ. μ. επί έκτασης σχεδόν 60 στρεμμάτων.

Το River West θα προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης 2.500 θέσεων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο θεματικό πάρκο, στο οποίο θα φιλοξενούνται ορισμένα από τα πιο διαδεδομένα φυτά του Ιπποκράτη. Οπως ανακοίνωσε η ΒΙΟΧΑΛΚΟ, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Απριλίου θα ανοίξουν 30 περίπου καταστήματα, μεταξύ των οποίων: H&M, Carrefour-Μαρινόπουλος, Μουστάκας, Next, Intersport, Adidas, Galerie de Beaute, Mayoral, Oxette-Loisir, Peacocks, Bata, Coffeeway και Du Pareil au meme. Παράλληλα, θα ξεκινήσει η λειτουργία των καφεστιατορίων Il Baretto και Politia Cafe, των εστιατορίων Τυλιχτό, Chop-chop, cUP και River Pizza. Επίσης, στο κέντρο θα λειτουργεί χώρος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Είχε προηγηθεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο η έναρξη λειτουργίας του Athenian Capitol του ομίλου Χαραγκιώνη, ένας πολυχώρος εμπορίου και ψυχαγωγίας, συνολικής εκμισθώσιμης επιφάνειας 15.000 τ. μ. (μεικτή επιφάνεια 30.000 τ. μ.), εκ των οποίων τα 10.000 τ. μ. αφορούν εμπορικές χρήσεις. Το κέντρο βρίσκεται στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού και Σκαραμαγκά και αποτελεί επένδυση 45 εκατ. ευρώ. Συνολικά, στο κέντρο θα λειτουργήσουν περί τα 28-30 καταστήματα, 10 καφέ και εστιατόρια, αλλά και κινηματογράφος 3D. Οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν στην εσωτερική πλατεία, ενώ πέραν των καταστημάτων, θα υπάρχουν επίσης bowling, παιδότοπος, αλλά και συνεδριακό κέντρο, ικανό να φιλοξενεί έως και 250 άτομα. Βέβαια, σημείο αναφοράς του πολυχώρου θα είναι και το πρώτο Μουσείο Κλασικού Αυτοκινήτου της Αθήνας, από το οποίο ο όμιλος Χαραγκιώνη προσδοκά σε ετήσια έσοδα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά το νέο κέντρο αναμένεται να ενισχύσει τα μεγέθη της εταιρείας κατά 10% σε ετήσια βάση.

Αντίστοιχα, το Αthens Metro Mall εγκαινιάστηκε στα τέλη του προηγούμενου Νοεμβρίου, συγκεντρώνοντας τη θετική αποδοχή των καταναλωτών. Στα 25.000 τ. μ. του Athens Metro Mall φιλοξενούνται 85 καταστήματα, 18 εστιατόρια και πέντε κινηματογραφικές αίθουσες Village. Το κέντρο αποτελεί επένδυση της Talima Venture Inc., συμφερόντων της οικογένειας Κωνσταντίνου (ομογενείς που έχουν αναπτύξει έντονη επιχειρηματική δράση στον κλάδο των ακινήτων στη Λατινική Αμερική).

http://portal.kathimerini.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr