diakinisi_car

Καταδίωξη στην Εγνατία και σύλληψη διακινητή

11 Απριλίου 201103:05

diakinisi_carΚυνηγητό στην Εγνατία σημειώθηκε την Πέμπτη από άνδρες της Αστυνομίας της Ξάνθης σε βάρος διακiνητή, που τελικά έφτασε από τα Βαφέικα μέχρι την Καβάλα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και συνελήφθη στον Αγ. Σύλλα.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας 42χρονος πολιτής Συρίας με δελτίο αίτησης ασύλου  εντοπίστηκε, στην Εγνατία στο ύψος της Ξάνθης, να μεταφέρει πέντε παράνομους μετανάστες (τέσσερις στην καμπίνα του οχήματος και ένα στο χώρο αποσκευών), πολίτες Αφγανιστάν και Ιράκ, οδηγώντας ένα κλεμμένο φορτηγό. Οι μετανάστες δεν είναι κανένα στοιχεία, παρελήφθησαν στον Έβροα και επρόκειτο να παραδοθούν στην Αθήνα.

Σε σήμα που του έκαναν οι αστυνομικοί δεν σταμάτησε και έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη που ολοκληρώθηκε στον κόμβο του Αγ. Σίλα στην Καβάλα, όταν ο 42χρονος διακινητής έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να ανατραπεί χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ ανεπιτυχώς αντιστάθηκε και στη σύλληψή του.

Επιπρόσθετα στον κόμβο των Βαφείκων, συνελήφθησαν άλλοι τρεις αλλοδαποί πολίτες Ιράκ, που επέβαιναν σε ΙΧΕ αυτοκίνητο το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Κατασχέθηκαν: τα οχήματα, πέντε κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό διακοσίων δεκαπέντε (215) € που βρέθηκαν στην κατοχή του πρώτου διακινητή. Ανωτέρω δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr