thaliskoutoupis_big

Καμι – κάζο! Του Θαλή Κουτούπη

21 Μαρτίου 201100:01

thaliskoutoupis_big

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ

Είναι πλέον πασίδηλο ότι ο ελληνικός λαός κατατρύχεται από τρανή οργή, ακαταλάγιαστο θυμό, απόλυτη απογοήτευση κι επικίνδυνη απελπισία! Με συντριπτικά ποσοστά δηλώνει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα  από αυτούς που «κατεδάφισαν» τη χώρα και τον οδήγησαν εδώ (όχι χωρίς και δική του ευθύνη) και απορρίπτει τα δύο κόμματα εξουσίας. Και πράγματι, κανένας εχέφρων δεν μπορεί να περιμένει τη σωτηρία και την πρόοδο της πατρίδας και την ευημερία του λαού μας, από την ανακύκλωση φθαρμένων και σεσηπότων υλικών!

Η μοναδική λύση λοιπόν μπορεί να έρθει από ένα εντελώς καινούργιο πολιτικό προσωπικό! Υπάρχουν –ευτυχώς!- πολλοί άξιοι, έντιμοι, ικανοί, αξιόπιστοι, άφθαρτοι και «αμόλυντοι»  Έλληνες, χωρίς «οφειλές» και βαρίδια (κάποιοι ελάχιστοι και πολιτικοί, όπως ενδεικτικά π.χ. ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο Σταύρος Μπένος, ο Στ. Μάνος, ο Φώτης Κυβέλης, o Κ. Χατζηδάκης κ.ά.), που θα μπορούσαν να βοηθήσουν αυτή την ταλαίπωρη πατρίδα να ξαναβρεί ένα υγιή βηματισμό.

Κάποιος όμως πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να τους καλέσει σ’ ένα εθνικό προσκλητήριο, όχι ως «σωτήρες» ή «Μεσσίες», αλλά ως «δημοκρατική αριστοκρατία», ως άξιους και αξιόπιστους ηγέτες. Δεν μπορώ φυσικά να γνωρίζω τις μύχιες προθέσεις τους και ζητώ προκαταβολικά τη συγνώμη τους, για την αυθαίρετη εκ μέρους μου αναφορά τους,  αλλά εγώ θα τολμήσω ένα ενδεικτικό κατάλογο ανθρώπων, που έχουν κατά τη γνώμη μου τα παραπάνω χαρακτηριστικά και εχέγγυα, από την έως σήμερα πορεία τους:

Αγγελοπούλου Γιάννα, Αθανασόπουλος Τάκης, Αλιβιζάτος Νίκος, Βγενόπουλος Ανδρέας, Βερέμης Θάνος, Γιαννάκου Μαριέττα, Γιανναράς Χρήστος, Διαμαντούρος Νικηφόρος, Κουβέλης Φώτης, Μάνος Στέφανος, Μαρκεζίνης Βασίλης, Μπένος Σταύρος, Νανόπουλος Δημήτρης, Νανόπουλος Νίκος, Πανούσης Γιάννης, Παπαδήμος Λουκάς, Παπαδόπουλος Αλέκος, Παπαλεξόπουλος Θεόδωρος, Ροζάκης Χρήστος, Σκουρής Βασίλης, Σταθόπουλος Μιχάλης, Τσούκαλης Κώστας, Χατζηδάκης Κωστής.

Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί άλλοι, που δεν γνωρίζω εγώ ή που δεν ανέσυρα από τη μνήμη μου. Το μέγα πρόβλημα είναι, ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να τους συνασπίσει  σε μια σύγχρονη «Φιλική Εταιρεία», που θα σηκώσει το λάβαρο της «επανάστασης αρχών και αξιών», θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος, θα οδηγήσει τον λαό στην έγκριση μιας Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης και τη χώρα στον δρόμο που της πρέπει και της αξίζει.

Σημ.: Το σχόλιο αυτό δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», 12.3.2011. Την επομένη δημοσιεύθηκαν στην «Κ» τέσσερις ταυτόσημες σχεδόν απόψεις από καταξιωμένους δημοσιογράφους: «Δυστυχώς, τα κόμματα διαθέτουν ελάχιστους τέτοιους ανθρώπους, γι’ αυτό χρειαζόμαστε να εισέλθει ΝΕΟ ΑΙΜΑ στην πολιτική»! Κύριο άρθρο.

«… η μόνη σωτηρία αυτής της χώρας είναι, δυστυχώς, η καταστροφή της». Στ. Κασιμάτης.

«Μέσα από τον κουρνιαχτό των ερειπίων θα αναδυθεί μια νέα Ελλάδα». Ν. Ξυδάκης.

«Όταν ο λαός δεν βλέπει πολιτικούς που του εμπνέουν εμπιστοσύνη, πράττει, σαν να μην έχει αρχηγούς. Το κενό θα πληρωθεί». Ν. Κωνσταντάρας.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

Τα «Αποτυπώματα» χαιρετίζουν ανυπόκριτα την άρση ασυλίας (9.3.11) των βουλευτών Γ. Αρβανιτίδη (ΠΑΣΟΚ Β’ Θεσσαλονίκης) Π. Δημητρουλόπουλου (ΠΑΣΟΚ Ηλείας) και Α. Λαφαζάνη (ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής, για αδικήματα, που είχαν διαπράξει, όταν δεν ήταν βουλευτές. Εξαίρεση ελπιδοφόρα της μόνιμης απαλλακτικής τακτικής των Βουλευτών.

 

ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ!

Για να μην αυταπατώμεθα και να μη βαυκαλιζόμαστε: η επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης του χρέους και τα χαμηλότερα επιτόκια δεν αποτελούν ίαση! Η Ελλάδα κι ο Λαός της είναι στην ΕΝΤΑΤΙΚΗ! Αυτό που έγινε στις 25 Μαρτίου, είναι ότι η Ευρώπη δεν τράβηξε την πρίζα! Το αν καταφέρουμε να γίνουμε καλά εξαρτάται μόνον από εμάς και κυρίως από τους «θεράποντες ιατρούς μας», που, δυστυχώς, είναι το σημερινό πολιτικό προσωπικό!

ΣΑΜΟΥΡΑΪ ΚΑΙ ΚΑΜΙ-ΚΑΖΕ!

Μέσα στη βιβλική καταστροφή, που έπληξε την Ιαπωνία, ζωντανεύουν οι σαμουράι και οι κάμι-κάζε! Ένας υπέροχος λαός, με πίστη, στωικότητα, αφοσίωση, αυτοθυσία και πειθαρχία, βρέθηκε αντιμέτωπος με τις ισχυρότερες καταστροφικές δυνάμεις της φύσης σ’ ένα θανάσιμο συνδυασμό σεισμού-τσουνάμι. Τον σεισμό σχεδόν το νίκησε, αλλά το τσουνάμι τον «έπνιξε»!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΡΟ!

Απολύσεις στον Δημόσιο τομέα ζητάει επιτακτικά του ΔΝΤ. Αυτό δηλαδή, που έπρεπε να ήταν το ΠΡΩΤΟ μέτρο της Κυβέρνησης, όπως φωνάζουν και τα «Αποτυπώματα» εδώ κι ενάμισι χρόνο!

ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ!

Ένα μεγάλο «μπράβο», στην Υπουργό Παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, για τη συγχώνευση σχολείων. Μένει να δούμε, αν θα την αφήσουν να  πραγματοποιηθεί τα συνδικάτα, τα κομματικά μαθητικά συμβούλια και… το ΠΑΣΟΚ!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr