thaliskoutoupis_big

Όπου Γιώργος και … μάδημα! Του Θαλή Κουτούπη

9 Μαρτίου 201100:31

thaliskoutoupis_bigΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Όταν μιλάμε για τη «γυναίκα», στο μυαλό μας έχουμε όλοι τις γυναίκες του Δυτικού Κόσμου, που τους τελευταίους δύο αιώνες έχουν βελτιώσει τη θέση τους μέσα στην κοινωνία σε τεράστιο βαθμό και έχουν σχεδόν απόλυτα εξισωθεί με τον άνδρα.

Ξεχνάμε όμως τη σημερινή θέση της γυναίκας στις κατά πολύ πολυπληθέστερες χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Εκεί, η γυναίκα είναι ακόμη «υπόδουλη» κυριολεκτικά και μεταφορικά του άντρα-αφέντη! Δεν έχει κανένα σχεδόν από τα δικαιώματα της δυτικής γυναίκας και αντιμετωπίζεται ως κατώτερο ον, ακόμη και ως πράγμα! Στερείται ελεύθερης βούλησης, κακοποιείται, ανταλλάσσεται, δολοφονείται δημόσια και βέβαια ούτε λόγος για ελευθεροκοινωνία και συμμετοχή στα κοινά. Σ’ αυτή τη γυναίκα στέλνει τη σκέψη της αυτή η σελίδα, με την ευχή, να βγει γρήγορα από αυτόν τον απάνθρωπο αφροαασιατικό Μεσαίωνα!

ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ. ΠΑΛΙ!…

«Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα», διαβεβαίωναν τον λαό ο Πρωθυπουργός, ο Υπουργός Οικονομίας και όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, σε όλους τους τόνους, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους. Σχεδόν πείσθηκε ο λαός. Απλώς δεν ήξερε ότι -όπως και για τόσα άλλα-  το ΠΑΣΟΚ άλλαξε στο λεξικό τη λέξη «μέτρα», με τη λέξη «παρεμβάσεις», τις οποίες εξήγγειλε ανερυθρίαστα ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στις 24.2.11. Τους έχει περάσει άραγε –έστω για μια φευγαλέα στιγμή- από το μυαλό, ότι ο λαός θα αντιδρούσε πολύ λιγότερο και ίσως να στήριζε την Κυβέρνηση, παρά τον Γολγοθά του, αν τού έλεγαν όλη την αλήθεια;

ΨΕΜΑΤΑ. ΨΕΜΑΤΑ. ΚΙ ΑΛΛΑ!…

Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κ. Στρος Καν ξεμπρόστιασε τόσο άγαρμπα τον Πρωθυπουργό μας, δηλώνοντας ότι του είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ ήδη από τον Δεκέμβριο του 2010! Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε να κάνουμε με δεινούς επαγγελματίες του ψέματος και με την πιο αναξιόπιστη Κυβέρνηση!

ΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΡΙΑ…

Ίσως βρείτε εντελώς ανόητη την απορία μου, αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί τα πλήκτρα των γραφομηχανών κάποτε και τώρα των υπολογιστών είναι άραγε ανάκατα και όχι στην αλφαβητική σειρά τους;

Ο ΝΕΠΟΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.

«Ας δούμε τώρα τι συμβαίνει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τελευταία 25 χρόνια υπηρέτησαν σε αυτήν 130  καθηγητές, από τους οποίους σήμερα υπηρετούν 48. Πόσοι εξ αίματος ή εξ αγχιστείας συγγενείς τους έχουν καταλάβει θέση μέλους διδακτικού-ερευνητικού προσωπικού (ΔΕΠ) σε αυτήν; Εβδομήντα ένας μόνο!». Αυτά κατήγγειλε δημόσια ο κ. Χ.Μ. Μουτσόπουλος, Καθηγητής της Φυσιοπαθολογίας και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας. Σε απλά μαθηματικά, το 55% των Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής ανέβηκε τα σκαλιά του καθηγητικού θώκου, ελέω συγγένειας! Βέβαια, το φαινόμενο είναι γενικό. Αν ερευνήσει κάποιος, θα το βρει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, όπως στους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς, τους δικηγόρους, τους αρχιτέκτονες κ.λπ. Ουδέν το μεμπτόν λοιπόν, όταν τα παιδιά ακολουθούν τον επαγγελματικό δρόμο των γονιών τους. Φυσικό και θεμιτό. Το κακό αρχίζει από τη στιγμή, που σ’ αυτόν τον δρόμο προχωρούν πολλοί, χωρίς να είναι άξιοι και μόνον χάρη στη συγγένεια!

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ποδόσφαιρο στον τόπο μας δεν κινείται μέσα σ’ ένα  στεγανό κώδωνα, αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Αντίθετα είναι πιστός καθρέφτης της. Αδράνεια και ανικανότητα ελέγχου από την Πολιτεία, μαζί με χαριστική πελατειακή διαγραφή τεράστιων οφειλών μεγάλων σωματείων. Κομπίνες και δωροδοκίες. Παραγοντισμός, ξέπλυμα χρημάτων και λαϊκισμός. Το ΕΓΩ πάνω από το ΕΜΕΙΣ. Ανοργανωσιά και έλλειψη υποδομών. Ασύδοτη δράση αλητών και χουλιγκάνων. Τι από όλα αυτά δεν υπάρχει σε όλους τους κοινωνικούς χώρους; Συμπέρασμα: τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο ποδόσφαιρο, αν δεν αλλάξει συνολικά η εκφυλισμένη ηθικά κοινωνία μας!

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;

Συνελήφθησαν εννέα διαδηλωτές. (23.2.11). Σε προηγούμενες διαδηλώσεις/πορείες συνελήφθησαν επίσης κατά καιρούς δεκάδες διαδηλωτές. Πού είναι όλοι αυτοί; Σπίτια τους! Έτοιμοι να κάψουν πάλι αυτοκίνητα, να σπάσουν μαγαζιά να πληγώσουν βάναυσα την κοινωνική γαλήνη και συνοχή.

ΧΡΥΣΑΦΙ; ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Η Κυβέρνηση είχε υποσχεθεί στην European Goldfields ότι στις αρχές Φεβρουαρίου, θα της έδινε τη σχετική άδεια για μια κυριολεκτικά χρυσοφόρο επένδυση στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, για την εκμετάλλευση χρυσοφόρων κοιτασμάτων. Η αρμόδια Υπουργός, κ. Τ. Μπιρμπίλη δεν έδωσε καμία ένδειξη για το πότε θα δοθεί η έγκριση (24.2.11). Σωστά! Τι να τις κάνουμε τις επενδύσεις και το χρυσάφι, όταν με ένα απλό φετφά μαζεύουμε χρήμα στο άψε-σβήσε, κόβοντας μισθούς και συντάξεις Επαναλαμβάνεται δηλαδή  το έγκλημα με την TVX, που πάσχιζε επί 15 χρόνια να κάνει την ίδια επένδυση, απαύδησε, έφυγε και τώρα ζητάει δικαίως υπέρογκες αποζημιώσεις!

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr