kbv1-400

Ταξίδι στο Κράμπι

22 Φεβρουαρίου 201122:00

kbv1-400Οι έρημες αμμουδιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, οι βράχοι με τα παράξενα σχήματα και η καταπράσινη τροπική βλάστηση που καλύπτει κάθε σπιθαμή γης σε συνδυασμό με τις ανέσεις των ξενοδοχειακών μονάδων, συμπληρώνουν το σκηνικό για τέλειες διακοπές.

Το Κράμπι είναι μια μικρή, αλλά πολύ φιλόξενη επαρχιακή πόλη, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Κράμπι, λίγο πριν από την εκβολή στη θάλασσα του Ανταμάν. Λίγα χιλιόμετρα βόρεια της εκβολής του ποταμού, μια μικρή χερσόνησος σχηματίζει τρεις πανέμορφες παραλίες. Ανάμεσά τους αναδύονται τεράστιοι καταπράσινοι όγκοι βράχων με εντυπωσιακές σπηλιές και λίγο πιο μακριά πολλά κατάφυτα νησάκια. Το τοπίο με την οργιώδη βλάστηση και τα πολλά μακρόβια δένδρα θυμίζει πολεμικές ταινίες που εκτυλίσσονται σε αδιάβατες ζούγκλες. Σήμερα πολλοί επιχειρηματίες επενδύουν στην περιοχή ανεγείροντας πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, με ιδιαίτερη μέριμνα για το περιβάλλον. Η επαρχία Κράμπι διαθέτει υπηρεσίες και ανέσεις που μπορούν να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα έχουν πισίνες, λιμνούλες, εστιατόρια, χώρους άθλησης, αίθουσες για μασάζ και απέραντους κήπους γεμάτους φυτά και πολύχρωμα λουλούδια. Οι ταξιδιώτες μπορούν όχι μόνο να απολαύσουν με άνεση τα αξιοθέατα της περιοχής, να δοκιμάσουν τις πολλές λιχουδιές της αρκετά πικάντικης τοπικής κουζίνας ή την τεράστια ποικιλία θαλασσινών αλλά και να δουν από κοντά τον αυθεντικό τρόπο ζωής των κατοίκων που ακόμα δεν έχει διαβρωθεί από τον τουρισμό. Ο καιρός είναι τροπικός, έχει ζέστη όλο το χρόνο. Ο κόλπος στο Κράμπι έχει ένα επιπλέον μεγάλο πλεονέκτημα: παραμένει γαλήνιος ακόμη και στην εποχή των μουσώνων που συνήθως αρχίζουν στα μέσα Αυγούστου και συνεχίζονται μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και συνοδεύονται με δυνατές μπόρες. Τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην περιοχή του Κράμπι είναι σίγουρα αρκετά. Η επαρχία φημίζεται για τις ακτές με τα ασβεστολιθικά βράχια, τα αμέτρητα ερημονήσια της, τα δάση της, τα θαλάσσια πάρκα της και τις οικολογικές της πρωτοβουλίες.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr