burgas-alexandroupoli-rosoi-apoxorisi

Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη: σενάρια αποχώρησης των Ρώσων

18 Φεβρουαρίου 201122:00

burgas-alexandroupoli-rosoi-apoxorisiΑποχωρεί από το σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη η Ρωσία, σύμφωνα με δημοσίευμά της ρωσικής ημερήσιας εφημερίδας «Vedomosti».

Το δημοσίευμα ισχυρίζεται πως  οι ρωσικές εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία Trans Balkan Pipeline B.V. (OAO Transneft, OAO Rosneft και OAO Gazprom Neft) θα ανακοινώσουν επισήμως τη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της Κ/Ξ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (17/2) στη Ρώμη.

Μεγάλα εμπόδια στην έναρξη της κατασκευής του αγωγού προέβαλλε η βουλγαρική κυβέρνηση προφασιζόμενη περιβαλλοντικούς κινδύνους για τη Μαύρη Θάλασσα.

Ο Μιχαήλ Μπάρκοφ, αντιπρόεδρος της ρωσικής Transneft που συμμετέχει στην κοινοπραξία, υπογράμμισε πως η ρωσική πλευρά είναι η μόνη που μέχρι στιγμής συνεχίζει τη χρηματοδότηση.

Η Βουλγαρία  αρνήθηκε να καλύψει στο τέλος του 2010 το μερίδιό της για τις τρέχουσες πληρωμές ύψους 6 εκατ. ευρώ και η Ελλάδα την ακολούθησε.

H ελληνική πλευρά τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας επίσημες δηλώσεις της ρωσικής πλευράς.

http://www.econews.gr/

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr