elafi

Τεμαχισμένα ελάφια βρέθηκαν σε ΙΧ κυνηγού

18 Ιανουαρίου 201116:17

elafiΣάκους με τεμαχισμένα ελάφια είχε στο αυτοκίνητό του λαθροθήρας στο Παρανέστι με κατεύθυνση την Ξάνθη.

Την ύπαρξη του σάκου ανακάλυψαν άνδρες της συνοριακής φύλαξης Παρανεστίου που έκαναν μπλόκο στο αυτοκίνητο του οδηγού στο ύψος του Παρανεστίου, στο 36ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Δράμας-Ξάνθης. Πρόκειται για δύο ελάφια που είχαν τεμαχιστεί και τοποθετηθεί σε σάκο. Ο οδηγός παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για ελάφια και αμέσως ειδοποιήθηκε το Δασαρχείο Δράμας, το οποίο και κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη.

Το περιστατικό σόκαρε πραγματικά ενώ οι οικολογικές οργανώσεις αναφέρον ότι στο χείλος του αφανισμού βρίσκεται ο τελευταίος φυσικός πληθυσμός ελαφιών στην Ελλάδα, που βρίσκεται στην περιοχή της οροσειράς της Ροδόπης και αριθμεί περίπου 20-30 ζώα. . Το ελάφι, το οποίο κάποτε ζούσε σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε το είδος βρίσκεται πλέον στην κατηγορία των «Κρισίμως Κινδυνευόντων» ζώων της χώρας .

Με βάση το Δασικό Κώδικα το κυνήγι ελαφιού απαγορεύεται και όπως είναι γνωστό, στην περιοχή υπάρχουν 5 καταφύγια άγριας ζωής, στα οποία και απαγορεύεται συνολικά το κυνήγι, ενώ οι οργανώσεις ζητούν την κατάρτιση ενός συνολικού στοχευμένου προγράμματος προστασίας που θα λάβει ειδική μέριμνα για την περιοχή της οροσειράς της Ροδόπης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr