27-12-10_370455_21

Προς αξιοποίηση το Τάε Κβον Ντο

6 Ιανουαρίου 201105:58

27-12-10_370455_21Μετά πολυετείς προσπάθειες, όπως όλα δείχνουν, προχωρά η αξιοποίηση της ολυμπιακής εγκατάστασης του Τάε Κβον Ντο στην περιοχή του Φαλήρου.

Στόχος τής Ολυμπιακά Ακίνητα είναι η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, το οποίο θα λειτουργήσει και ως πόλος έλξης συνεδριακού τουρισμού. Ο σχετικός διαγωνισμός προκηρύχθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των σχετικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στην Πλατεία Νερού. Αντικείμενο του διαγωνισμού αποτελεί κι ένα τμήμα της γνωστής και ως «Εσπλανάδας» στη Λ. Ποσειδώνος, όπως επίσης κι ένα ακόμα μέρος της παραλιακής ζώνης που μέχρι σήμερα παραμένει αναξιοποίητη. Βάσει των όρων του διαγωνισμού θα εξασφαλίσει μέρος των απαιτούμενων πόρων για την κατασκευή του έργου (το ύψος αυτών των πόρων θα καθοριστεί στη δεύτερη φάση). Το Δημόσιο θα εισπράττει ετησίως αντάλλαγμα από τον φορέα εκμετάλλευσης του έργου, το ύψος του οποίου θα αποτελέσει κριτήριο ανάθεσης του διαγωνισμού. Αντίστοιχα, όσον αφορά τους υποψηφίους που θα καταθέσουν προσφορές, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν στο κάθε σχήμα-κοινοπραξία, εταιρείες που να έχουν ως αντικείμενο τη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων και τη διαχείριση συνεδριακών κέντρων, καθώς και τη μελέτη αντίστοιχων εγκαταστάσεων. Επιπλέον, θα πρέπει να διαθέτουν κεφαλαιακή επάρκεια (ίδια κεφάλαια 40 εκατ. ευρώ), να έχουν συνάψει ή να υλοποιούν συμβάσεις παραχώρησης ΣΔΙΤ ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Προϋποθέσεις αναδόχων

Στη μελέτη που θα υποβάλλει κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να περιλαμβάνονται υποδομές συνεδριακού κέντρου (ξενοδοχείο, πολιτιστικό κέντρο, κτλ.) δυναμικότητας της κύριας αίθουσας τουλάχιστον 1.000 θέσεων. Οσον αφορά τις εταιρείες διοργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων θα πρέπει να έχουν κύκλο εργασιών 4 εκατ. ευρώ ετησίως και να έχουν διοργανώσει τουλάχιστον 5 συνέδρια άνω των 1.500 ατόμων και 5 εκθέσεις με περισσότερους από 150 εκθέτες αθροιστικά τα τελευταία 3 χρόνια.

http://portal.kathimerini.gr

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr