522-tacos_final

Τάκος

29 Δεκεμβρίου 201018:55

522-tacos_finalΤα περίφημα και πασίγνωστα τάκος. Τραγανά, μπορούν να συνοδεύσουν τόσο το τσίλι όσο και τις σαλάτες. Γεμίστε τα και δεν θα μετανιώσετε.

Συστατικά συνταγής
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού διάφορα μυρωδικά ( θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο) ψιλοτριμμένα (στην ανάγκη τα χτυπάτε στο γουδί)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • Καλαμποκέλαιο
Οδηγίες συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το νερό, τα μυρωδικά και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και δουλεύουμε τη ζύμη για 3 λεπτά. Ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό και ψήνουμε τα φύλλα και από τις δυο πλευρές. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Οι πίτες θα είναι μαλακές.

Τσαλακώνουμε φύλλα από αλουμινόχαρτο και σχηματίζουμε μπάλες τόσες όσες οι πίτες που φτιάξαμε και σε μέγεθος μιας μεγάλης γροθιάς. Με ένα πινέλα αλείφουμε τις πίτες με το καλαμποκέλαιο. Βάζουμε τις μπάλες σε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουμε σε κάθε μία από μία πίτα. Με το χέρι μας πατάμε τις πίτες πάνω στις μπάλες για να πάρουν το σχήμα τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσό χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο.

http://www.lovecooking.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr