987-rolokima1_copy

Ρολό κιμά με μυρωδικά και σάλτσα ντομάτας

22 Δεκεμβρίου 201017:26

987-rolokima1_copyΈνα πλούσια γευστικό πιάτο, αγαπητό στα παιδιά και εύκολο στην παρασκευή του

Συστατικά συνταγής

  • 1200 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ή 800 γραμμάρια μοσχαρίσιος και 400 γραμμάρια κιμάς χοιρινός
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ½ κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κούπα μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα κρεμμύδι τριμμένο
  • ½ κούπα καρότο τριμμένο
  • ½ κούπα ψιλοκομμένη πιπεριά πράσινη
  • 1/3 της κούπας δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1/3 της κούπας γάλα
  • 1/3 της κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 3 ντομάτες μεγάλες και ώριμες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καστανή
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/3 της κούπας λευκό κρασί
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Οδηγίες συνταγής

Για το ρολό
Βάζουμε τον κιμά στο μπολ του μίξερ και τον περιχύνουμε με το γάλα. Αφήνουμε να απορροφηθεί το γάλα και προσθέτουμε μέσα στο μπολ τη ντομάτα, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, τα αυγά, το κρεμμύδι, το καρότο, την πιπεριά, το δυόσμο, το ελαιόλαδο (αφού κρατήσουμε μία κουταλιά της σούπας), αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με το μίξερ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να δημιουργηθεί ένα ελαστικό μείγμα. Αλείφουμε με ελαιόλαδο μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και αλείφουμε και το αντικολλητικό χαρτί με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το μείγμα κιμά μέσα στη φόρμα και με ελαφρά βρεγμένα χέρια λειαίνομαι την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αρχικά με σκεπασμένη τη φόρμα για 45 λεπτά και ακολούθως ξεσκέπαστη για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφαιρούμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φόρμα και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει πριν το κόψουμε σε φέτες.

Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 10 – 12 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ρολό με τη σάλτσα ντομάτας και συνοδεύουμε με πουρέ, σοτέ λαχανικά ή βραστές πατάτες.

Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 75 λεπτά

http://www.lovecooking.gr/

http://www.mpatzakidis.gr/

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr