santaclause_village

Στο χωριό του Άη Βασίλη

24 Νοεμβρίου 201017:46

santaclause_villageΣυνήθως τα Χριστούγεννα, χρησιμοποιούμε σαν άλλοθι τα παιδιά μας για να ξαναζήσουμε εμείς οι μεγάλοι τα χριστουγεννιάτικα όνειρα που δε μπορέσαμε ποτέ να πραγματοποιήσουμε.

Ένα τέτοιο «ευχάριστο άλλοθι είναι και το ταξίδι στη μακρινή Φινλανδία , όπου σύμφωνα με την παράδοση είναι η χώρα του Αϊ Βασίλη, το χωριό του που τόσες φορές έχουμε απολαύσει στις τηλεοπτικές οθόνες μας και πολλές φορές έχουμε ευχηθεί «αχ να ήμουνα και εγώ εκεί»

Στη πραγματικότητα η χώρα του Αϊ Βασίλη, η παγωμένη αλλά μαγευτική Λαπωνία, ούτε ιδιαίτερα μακριά μας βρίσκεται, ούτε απρόσιτη είναι.

Απέχει μόλις τέσσερις ώρες με το αεροπλάνο και όλα τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία οργανώνουν ταξίδια εκεί. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν, να ταξιδέψουμε μαζί στην παγωμένη Λαπονία..

Ξεκινάμε με πτήση τσάρτερ και φθάνουμε κατά κανόνα μεσημέρι. Με την άφιξη, μας μοιράζονται στολές, μπότες, σκουφιά και γάντια, για να αντιμετωπίσουμε το πολικό ψύχος της χώρας…Το τοπίο γύρω μας είναι μαγευτικό. Τα ξύλινα σπιτάκια μέσα στα δάση που περνάμε στο Ροβανιέμι (62 χιλιάδες κάτοικοι) την πλησιέστερη πόλη στο ποθητό χωριό , είναι σαν τα παραμυθένια σπιτάκια των νάνων.

Ο στολισμός είναι διακριτικός και βασίζεται κυρίως στον φωτισμό , παρά στην πολυτέλεια. Εδώ η ημέρα διαρκεί το χειμώνα, μόνο περίπου δυόμισι ώρες και όλη η άλλη «ημέρα» είναι νύχτα. Εδώ ζούμε τις μακριές πολικές νύχτες, που είναι γεμάτες από χριστουγεννιάτικα όνειρα και μύθους….

Τα ξενοδοχεία της πόλης του Ροβανιέμι είναι πολλά, αλλά δύο είναι τα πλέον γνωστά και άνετα και συγκεντρώνουν πολλούς έλληνες επισκέπτες. Είναι καλύτερα πάντως να προτιμήσουμε οργανωμένες εκδρομές. Τα μέρη που αξίζει να επισκεφτούμε είναι:

Το πάρκο της Ρανούα.
Πολικές αρκούδες , τάρανδοι και πουλιά που επιβιώνουν σε κρύο, μας μεταφέρουν σε τόπους και εποχές μαγικές. Μετά από περιπλάνηση τριών ωρών στο δάσος του πάρκου καταλήγουμε σε ζεστό σαλέ με σούπα από σολομό και κρασί από βατόμουρα.

Το αγρόκτημα με τα χάσκις (όμορφα σκυλιά).
Έλκηθρα με γούνες σέρνονται από χάσκις , ενώ καταλήγουμε σε βόλτα με snowmobiles , μέσα σε άλλο δάσος προς το Ροβανιέμι.

Βόλτα με το παγοθραυστικό
εμπειρία μοναδική που ολοκληρώνεται με μια «βουτιά» στα παγωμένα νερά του Βόρειου Πόλου.

Ξενάγηση στο ονειρεμένο χωριό του Αϊ Βασίλη, στα όρια του αρκτικού κύκλου. Ακούστε τα ξωτικά και τις φωνές τους στη σπηλιά του Αϊ Βασίλη, στείλτε κάρτες στους αγαπημένους σας από το Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, πάρτε πιστοποιητικό ότι φθάσατε στον αρκτικό κύκλο. Το κυριότερο φωτογραφηθείτε μαζί του και πιείτε ζεστή σοκολάτα στα όμορφα καφέ, ρουφήξτε κάθε ώρα από αυτό το ταξίδι. Είναι το ομορφότερο παιδικό σας όνειρο….

Μπορείτε να βρείτε στο ίντερνετ λεπτομέρειες για το Ροβανιέμι στη διεύθυνση rovaniemi.fi και santaclauslive.com. To κυριότερο μπορείτε να βλέπετε εικόνες από τη πόλη με κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στους κεντρικούς της δρόμους.

Πρακτικές συμβουλές:
Φορέστε ισoθερμική στολή, προμηθευτείτε ζεστές μπότες για το χιόνι, καλύψτε το κεφάλι με ζεστά σκουφιά η καπέλα ,και οι φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες είναι απαραίτητες για ένα ταξίδι που από όλους χαρακτηρίζεται ως «ταξίδι ζωής»…

http://fe-mail.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr