energeiako-pistopoiitiko

Κατασκευαστές: Αναβολή για πιστοποιητικό ενέργειας

23 Νοεμβρίου 201018:23

energeiako-pistopoiitikoΜεγάλο «πονοκέφαλο» δημιουργεί στον οικοδομικό κόσμο της χώρας το ζήτημα του πιστοποιητικού ενέργειας, που θα απαιτείται από τις 9 Ιανουαρίου του 2011 για όλα τα ακίνητα που αποτελούν αντικείμενο αγοραπωλησίας ή μίσθωσης.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Κατασκευαστών – Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕΕ), η υφιστάμενη διαδικασία προβλέπει ότι το σώμα των ενεργειακών επιθεωρητών, που θα ελέγχουν και θα εκδίδουν τα σχετικά πιστοποιητικά, θα έχει συσταθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να πωλήσει την κατοικία του άμεσα, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των κατασκευαστών, θα έχει στη διάθεσή του κάτι παραπάνω από ένα μήνα.

Διόλου τυχαία, η ΟΜΚΟΕΕ ζητάει με επίσημη επιστολή της στο ΥΠΕΚΑ (υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής) την παράταση της έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των κατασκευαστών, το πρόβλημα αφορά 120.000 κατοικίες που σήμερα αναζητούν αγοραστές, χωρίς να υπολογίζεται και η έκδοση νέων αδειών, έστω και αν η οικοδομική δραστηριότητα βαίνει σταθερά μειούμενη για τέταρτη διαδοχική χρονιά.

Πηγή:http://www.naftemporiki.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr