Τη Δευτέρα απολογούνται οι νεαροί για την εξέδρα των επισήμων

29 Οκτωβρίου 201014:59

ekriktikaΣτον εισαγγελέα οδηγήθηκαν την Παρασκευή οι δύο νεαροί που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, επ αυτοφώρω, προσπαθώντας να βάλουν φωτιά στην Εξέδρα των επισήμων της παρέλασης.

Οι δύο νεαροί δεν διώκονται τελικά για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς η εισαγγελική αρχή μετέτρεψε τις κατηγορίες τους σε πλημμεληματικού χαρακτήρα. Δεν δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου καθώς πήραν τελικά 48ωρη προθεσμία  και αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα . Όπως είναι γνωστό συνελήφθησαν λίγο πριν τα ξημερώματα με εύλεκτα υλικά στα χέρια τους, ενώ διέφυγε τρίτος συνεργός τους.

Οι δύο νεαροί φαίνεται ότι προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και η κίνησή τους αυτή εντασσόταν σε μια γενικότερη πανελλαδική κινητοποίηση του συγκεκριμένου χώρου εναντίον των παρελάσεων,  για ό, τι αυτές συμβολίζουν, για τη συγκεκριμένη πολιτική ιδεολογία.  Στα δικαστήρια υπήρξε μικρή και ήσυχη παρουσία συντρόφων τους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr