Επιχείρησαν να κάψουν την εξέδρα των επισήμων

28 Οκτωβρίου 201012:47

ekriktikaΝα βάλουν φωτιά στην  εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση επιχείρησαν τρείς νεαροί, σύμφωνα με την Αστυνομία, που συνέλαβε του δύο από αυτούς.

Όπως έγινε γνωστό,  περίπου στις 4.30 το πρωί έγιναν αντιληπτοί στην εξέδρα των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη, που είχε στηθεί για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Είχαν στην κατοχή τους 2 μπουκάλια βενζίνης τα οποία προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά με φωτοβολίδα. Έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς και αμέσως περιπολικό που βρέθηκε στην Πλατεία συνέλαβε τους 2 από τους 3.

Πρόκειται για δυο ημεδαπούς 24 και 21 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και  κατασχέθηκαν δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό,  πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ αλλά και ένας ασύρματος που ήταν σε λειτουργία, όπως και μάλλινα γάντια. Οι δράστες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας εμπρησμού και απόπειρα έκρηξης, παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες υπήρξε κινητοποίηση στον αντιεξουσιαστικό χώρο για δράσεις ενάντια στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, όμως, μέχρι στιγμής, σαφής σύνδεση του περιστατικού με το συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr