Σώθηκε αρκούδα σε νέο τροχαίο στη Δυτική Μακεδονία

27 Οκτωβρίου 201019:01

bearbig1_538_355Νέο τροχαίο ατύχημα (το 3ο για τη χρονιά που διανύουμε) με αρκούδα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, 26ης Οκτωβρίου, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες και πυκνή ομίχλη στο 8ο χλμ. της επαρχιακής οδού του νομού Κοζάνης στα Δ.Δ Έξαρχος-Πυλωροί.

Η αρκούδα διέφυγε τραυματισμένη στους παρακείμενους αγρούς ενώ ο οδηγός και οι επιβαίνοντες στο όχημα δεν τραυματίστηκαν.

Η Αστυνομία Γρεβενών ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ τόσο για το ατύχημα όσο και για την κίνηση της τραυματισμένης αρκούδας προς τον οικισμό Έξαρχος. Ωστόσο παρά τις πολύωρες έρευνες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης και Ενημέρωσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο του ατυχήματος δεν βρέθηκε το τραυματισμένο ζώο που προφανώς βρήκε καταφύγιο στο Βούρινο Όρος. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και σήμερα χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

 

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενόψει των αργιών και του αυξημένου αριθμού μετακινήσεων και  λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (πυκνή ομίχλη και έντονες βροχοπτώσεις) εφιστά την προσοχή των διερχόμενων οδηγών και συνιστά χαμηλές ταχύτητες καθώς η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί βιότοπο για την αρκούδα και άλλα είδη της άγριας ζωής.

Το περιστατικό αναδεικνύει για άλλη μια φορά τα τροχαία ατυχήματα ως σοβαρή απειλή για την επιβίωση σπάνιων ειδών της άγριας πανίδας και οδηγεί εύλογα στο ερώτημα αν τελικά η αύξηση των τροχοφόρων οχημάτων, το πυκνό οδικό δίκτυο χωρίς τις κατάλληλες διαβάσεις πανίδας καθώς και η πλημμελής ή ανύπαρκτη περίφραξη στις οδούς είναι οι αιτίες που οδηγούν την άγρια ζωή και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές αλλά τελικά και στην εξόντωσή της.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr