IDRYMA20THRAKIKHS20TEXNHS20KAI20PARADOSHS

Τμήματα Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας/Λαογραφίας Θράκης

18 Οκτωβρίου 201011:06

IDRYMA20THRAKIKHS20TEXNHS20KAI20PARADOSHSΚαθόσον τα φετινά μαθήματα είναι αφιερωμένα στα κείμενα που γράφτηκαν από τους βυζαντινούς συγγραφείς στην αρχαία αττική διάλεκτο, στο σημερινό μάθημα θα γίνει μια συνοπτική αναφορά στην Ιστορία της ελληνικής γλώσσας και στη Γραμματεία της περιόδου 4ου – 15ου αι. μ.Χ.

Τα φετινά μαθήματα είναι αφιερωμένα στην ιστορία και στον πολιτισμό (λόγιο και λαϊκό) κατά τα Μέσα Χρόνια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στη λεγόμενη από τους δυτικούς Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Στο σημερινό μάθημα θα ολοκληρωθεί η σύνοψη της γενικής ιστορίας της περιόδου, ενώ θα φωτίσουμε το ερώτημα : Πώς έβλεπαν οι βυζαντινοί την ελληνική αρχαιότητα.

 Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών για ενηλίκους πραγματοποιούνται στις 18:0020:00 και Ιστορίας Λαογραφίας της Θράκης πραγματοποιούνται στις 20:0021:00 στο αναγνωστήριο «Κυριάκος Σταματιάδης» της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr