Τριήμερη γιορτή μελιού στη Θεσσαλονίκη

9 Οκτωβρίου 201010:38

news-giorti-meliou-thessalonikiΤριήμερη «Γιορτή Μελιού» διοργανώνει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Θεσσαλονίκης και το 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, στο πάρκο του Πεδίου το Άρεως από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 και ώρες 9:00 με 22:00.

 

Κυψέλες με ζωντανές μέλισσες, τα διάφορα είδη μελιού που παράγονται στην Ελλάδα, τα προϊόντα της μέλισσας, γύρη, βασιλικό πολτό, κερί, πρόπολη και ποτά από μέλι, τρόπους συλλογής και χρήσης των προϊόντων κυψέλης, επίδειξη τρύγου σε παραδοσιακή μελισσοκομική σκηνή καθώς και καλλυντικά από τα προϊόντα της μέλισσας και συνταγές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν όσοι επισκεφθούν την τριήμερη Γιορτή Μελιού και Προϊόντων Κυψέλης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα της μέλισσας από ειδικούς επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, από τους ίδιους τους μελισσοκόμους –παραγωγούς και από προβολή ταινιών σχετικών με τη ζωή των μελισσών.

Στη Γιορτή Μελιού θα προσφερθεί στους καταναλωτές μέλι με γιαούρτι και με λουκουμάδες. Συγκεκριμένα, ετοιμάζονται 10.000 λουκουμάδες, 100 κιλά γιαούρτι και 100 κιλά μέλι.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

Παρασκευή 8/10/2010

9:00 -14:00 Έναρξη Γιορτής

Επίσκεψη σχολείων στη γιορτή μελιού. Ενημέρωση των παιδιών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων με ομιλίες σχετικές με τη προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον, τη βιολογία της μέλισσας και τα προϊόντα της.

18:00. Επίσημη έναρξη. Χαιρετισμοί.

19:00. Ομιλία για την προσφορά της μέλισσας στο περιβάλλον.

19:30 Προσφορά λουκουμάδων με μέλι από τους μελισσοκόμους

Σάββατο 9/10/2010

12:00 Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου τρύγου του μελιού

17:00 Επίδειξη παραδοσιακού τρόπου τρύγου του μελιού

18:00 Ομιλία, από τον Καθηγητή Εργαστηρίου Μελισσοκομίας – Σηροτροφίας Α.Π.Θ., Ανδρέα Θρασυβούλου, για τα προϊόντα της μέλισσας.

18: 30 Προσφορά γιαούρτι με μέλι από τους μελισσοκόμους

Κυριακή 10/10/2010

19:30 Προσφορά λουκουμάδων με μέλι από τους μελισσοκόμους

Κατά τη διάρκεια της γιορτής θα γίνουν προβολές ταινιών για τη ζωή των μελισσών την προσφορά των μελισσών  στο οικοσύστημα και την αξία των προϊόντων τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr