Τάρτα με κρέμα γλυκοπατάτας

30 Σεπτεμβρίου 201022:00

kroketestarta1Όσοι αγαπούν τον αμερικάνικο κινηματογράφο, θα έχουν δει έστω και μία φορά ότι στα κινηματογραφικά δείπνα των Ευχαριστιών, προσφέρετε αυτό το ιδιαίτερο γλύκισμα. Δοκιμάστε το!

Συστατικά συνταγής

  • 500 γραμμάρια γλυκοπατάτες αποφλοιωμένες, κομμένες σε κύβους και ψημένες στον ατμό
  • 1 ¼ κούπες στραγγιστό γιαούρτι
  • ¾ της κούπας ζάχαρη σκούρα καστανή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 5 κρόκους αυγών
  • Αλάτι
  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου για τάρτες
  • 1 κούπα Καρύδια πεκάν κομμένα και ψημένα στο φούρνο
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι Σφένδαμου (maple syrup)
Οδηγίες συνταγής

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μπολ και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε μαζί με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους και ελάχιστο αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μία φόρμα τάρτα βάζουμε τη σφολιάτα, τρυπάμε με ένα πιρούνι, σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και σκορπάμε μερικά φασόλια στην επιφάνεια. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε την κρέμα. Σκορπάμε στην επιφάνεια τα καρύδια και ραντίζουμε με το σιρόπι Σφένδαμου. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Αφήνουμε την τάρτα να σταθεί σε θερμο κρασία δωματίου για 5 λεπτά και ακολούθως την αφαιρούμε από τη φόρμα. Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ακολούθως το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Διάρκεια: Προετοιμασία 10 λεπτά, μαγείρεμα 1 ώρα και 15 λεπτά

http://www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr