kabala_pao

Ανακοίνωση της Αστυνομίας Καβάλας για τα επεισόδια στον αγώνα με ΠΑΟ

20 Σεπτεμβρίου 201009:26

kabala_paoΣτην έκδοση ανακοίνωση προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μετά τα επεισόδια που σημειώθηκε στον αγώνα Καβάλα-Παναθηναϊκός για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, εκ των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας που κατέλαβαν τις κερκίδες 9, 10 και 11, προέβησαν στην καύση (42) συνολικά βεγγαλικών χειρός (πυρσούς), στη ρίψη (5) κροτίδων, στην εκτόξευση (2) ναυτικών διασωστικών φωτοβολίδων, προφανώς με πιστόλι εκτόξευσης αυτών και στη θραύση συνολικά (323) πλαστικών καθισμάτων, τα περισσότερα από τα οποία εκσφενδόνισαν εναντίον των Αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εντός και εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα και κατά την αποχώρηση  οπαδών του Παναθηναϊκού από το γήπεδο, μέρος αυτών επιτέθηκε στις Αστυνομικές δυνάμεις και προκάλεσε επεισόδια. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πέντε οπαδοί εξ αυτών επιτέθηκαν εναντίον τριών (3) Αστυνομικών Υπαλλήλων, ήτοι δύο (2) του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, που βρισκόντουσαν έξωθεν της ανατολικής εισόδου του γηπέδου με υπηρεσιακό όχημα της ιδίας Υπηρεσίας, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία προς ομαλή έξοδο  λεωφορείων των οπαδών του Παναθηναϊκού και αφού τους απώθησαν με τη ρίψη πετρών σπάζοντας τα τζάμια αυτού, στη συνέχεια έριξαν στο εσωτερικό του οχήματος έναν πυρσό, με αποτέλεσμα να προκληθεί αμέσως φωτιά και να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ με τις ίδιες προθέσεις και με τη ρίψη πετρών επιτέθηκαν και σε έναν Αστυνομικό Υπάλληλο του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, τον οποίο τραυμάτισαν στο δεξί του χέρι, σπάζοντάς του δύο δάκτυλα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να προξενήσουν ζημιές σε όχημα που διέθετε της ίδιας Υπηρεσίας και σε άλλα υπηρεσιακά οχήματα, καθώς απωθήθηκαν εγκαίρως από Αστυνομικές δυνάμεις με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και καταδίωξή τους.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη ένας 31χρονος οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας που επιτέθηκε και προπηλάκισε δύο (2) αστυνομικούς Υπαλλήλους που αποτελούσαν μέρος της στατικής δύναμης, προς λήψη μέτρων ελέγχου και τάξης στη θύρα 10 του γηπέδου, κατηγορούμενος για παραβάσεις της ισχύουσας αθλητικής νομοθεσίας, ενώ σήμερα (20-09-2010), με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, πρόκειται οδηγηθεί ενώπιον της κας.  Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας.

Προανάκριση διενεργείται από Ειδική Προανακριτική Ομάδα του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας προς εντοπισμό και άλλων δραστών.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr