Μέθανα, ένα ιδιαίτερο νησί

18 Σεπτεμβρίου 201012:40

Methana_evlahosΤα Μέθανα είναι ένα ιδιαίτερο νησί στον Αργοσαρωνικό που προσφέρει πολλές επιλογές για τις διακοπές αλλά έχει να παρουσιάσει επίσης μια πλούσια ιστορία και πολλά αξιοθέατα.

Η χερσόνησος των Μεθάνων βρίσκεται στο νοτιοανατολικό ακρωτήρι της Πελοποννήσου. Η χερσόνησος είναι γνωστή για τα λουτρά της και το ιστορικό ηφαίστειο στο χωριό Καμένη Χώρα. Υπάρχουν περίπου 30 ηφαίστεια στην χερσόνησο και η τελευταία ηφαιστειακή δραστηριότητα έγινε υποθαλάσσια το 1700 στο βόρειο μέρος μπροστά από τα Μέθανα.

Μαζί με τα ηφαίστεια της Μήλου, της Σαντορίνης και της Νισύρου, τα Μέθανα ανήκουν στο Ηφαιστειακό Τόξο του Νοτίου Αιγαίου και χαρακτηρίζονται ως ενεργό ηφαίστειο. Τα Μέθανα είναι και πλούσια από προϊστορικά και αρχαία ευρήματα. Το 1990 βρέθηκε ένα ιερό της μυκηναϊκής εποχής κοντά στην λουτρόπολη. Τα Μέθανα είναι και ένας πόλος έλξης για φυσιολάτρες και πεζοπόρους αφού υπάρχουν περίπου 60 χμ σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Για τους επισκέπτες είναι πολύ εύκολο να πάνε στα Μέθανα, καθώς καθημερινά συνδέονται υπεραστικά με Τροιζήνα-Πόρο, Επίδαυρο, Ναύπλιο, Άργος. Εάν ταξιδεύσετε από την Αθήνα θα ακολουθήσετε τον εθνικό δρόμο Αθήνας – Κορίνθου και θα στρίψετε στον Ισθμό προς την Επίδαυρο.

Στα Μέθανα θα βρείτε οργανωμένες αλλά και πιο ήσυχες παραλίες για να απολαύσετε τα καλοκαιρινά σας μπάνια, την ηλιοθεραπεία αλλά και πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες και σπόρ στις διακοπές σας στο νησί.

Είναι πολλά και αξιόλογα τα αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε κατά τις διακοπές σας ή το ταξίδι σας στα Μέθανα. Τέτοια μοναδικά αξιοθέατα είναι το ηφαίστειο των Μεθάνων, ο προϊστορικός Μυκηναϊκός οικισμός, το κάστρο του Φαβιέρου, το Θρόνι αλλά και η Αρχαία Ακρόπολη των Μεθάνων.

Η ιστορία στα Μέθανα παρουσιάζει σημαντικές καταγραφές απο τα αρχαία χρόνια εώς τα νεότερα Ελληνιστικά χρόνια. Η πόλη και η Χερσόνησος των Μεθάνων αναφέρονται για πρώτη φορά σε γραπτά κείμενα από αξιόλογους αρχαίους ιστορικούς τον πέμπτο αιώνα π.χ.

Σαφώς τα Μέθανα αποτελεύν ένα προορισμό για ήρεμες και χαλαρωτικές διακοπές. Ωστόσο το νησί διαθέτει αρκετά μαγαζιά για τη νυχτερινή σας διασκέδαση η οποία μπορεί να κρατήσει μέχρι το πρωί.

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στα Μέθανα υπάρχουν τα γνωστά ιαματικά λουτρά τα οποία επισκέπτονται πολλοί λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr