Προχωρούν τα έργα στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης

18 Σεπτεμβρίου 201005:07

NYΤο αργότερο μέχρι το 2014 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου (World Trade Center), το οποίο ισοπεδώθηκε πριν από 9 χρόνια, κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Το σημείο παραμένει περιφραγμένο τα τελευταία χρόνια, καθώς στην πορεία των ετών προέκυψε σωρεία προβλημάτων όσον αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου, που ανήκει στους οργανισμούς λιμένων της Νέας Υόρκης και της Νέας Υερσέης. Με βάση όμως τις πρόσφατες εξελίξεις και την επίλυση προβλημάτων χρηματοδότησης που αντιμετώπιζαν οι επενδυτές, τα έργα προχωρούν με γοργούς ρυθμούς.

Σε πρόσφατη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόοδο των εργασιών και με την παρουσία υψηλά ιστάμενων προσώπων, όπως ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης κ. Μάικλ Μπλούμπεργκ, έγινε γνωστό ότι ο ένας από τους τέσσερις συνολικά νέους πύργους γραφείων βρίσκεται πλέον στον 36ο όροφο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης των έργων το 2013. Ηδη, όμως, η εταιρεία Conde Nast έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την ενοικίαση 9.000 τ.μ. Αντίστοιχα, ένα μνημείο στα 2.752 θύματα των επιθέσεων θα έχει ολοκληρωθεί έως τον επόμενο χρόνο, έγκαιρα για τη 10η επέτειο της τραγωδίας. Παράλληλα, το 2012 θα ολοκληρωθεί και το μουσείο για την 11η Σεπτεμβρίου, σε χώρο παραπλήσιο στο μνημείο. Σε αυτό θα φιλοξενούνται τμήματα που διασώθηκαν από τους πύργους και άλλα συναφή αντικείμενα εκείνης της ημέρας.

Σύμφωνα με τους εμπλεκόμενους επενδυτές στην ανάπλαση της περιοχής, από το 2012 αναμένεται να διπλασιαστούν οι επισκέπτες, αγγίζοντας τα 12 εκατομμύρια σε ετήσια βάση. Συνολικά, εκτιμάται ότι θα επενδυθούν 3,2 δισ. δολάρια για την κατασκευή των νέων κτιρίων, με το ζήτημα της χρηματοδότησης να μοιάζει να έχει λυθεί μετά την πρόσφατη συμφωνία της ιδιοκτήτριας λιμενικής αρχής με τους κατασκευαστές για την «ένεση» κεφαλαίων. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, όταν το νέο World Trade Center προβλέπεται να έχει λάβει την οριστική του μορφή, θα εργάζονται και θα το επισκέπτονται 250.000 άνθρωποι σε καθημερινή βάση.

Πηγή:http://portal.kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr