Ιαπωνία: ξεκίνησε το ετήσιο κυνήγι δελφινιών

4 Σεπτεμβρίου 201022:00

news-japan-dolphin-huntΑδιαφορώντας για τη διεθνή κατακραυγή, οι ψαράδες της επαρχίας Taiji ξεκίνησαν την Τετάρτη το ετήσιο κυνήγι δελφινιών

 μια βάναυση «παράδοση» που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το ντοκιμαντέρ The Cove, του Ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Λούι Ψυχογιού.

Κάθε χρόνο, οι ψαράδες της επαρχίας Taiji εγκλωβίζουν 2.000 δελφίνια σε έναν συγκεκριμένο όρμο, διαλέγουν περίπου 10 από αυτά για να τα πουλήσουν σε ενυδρεία και στη συνέχεια σφαγιάζουν τα υπόλοιπα για το κρέας τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της επαρχίας Taiji, την πρώτη μέρα του φετινού κυνηγιού δελφινιών οι ψαράδες δεν κατάφεραν να πιάσουν κανένα δελφίνι.

Η βίαιη πρακτική έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων σε όλο τον κόσμο, που κάνουν λόγο για αποτρόπαιο έγκλημα.

«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στάση. Θα συνεχίσουμε να κυνηγούμε δελφίνια χωρίς να δίνουμε σημασία σε αυτά που λένε» ξεκαθάρισε ο Ιάπωνας αξιωματούχος, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις.

Σημειώνεται ότι τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ The Cove γίνονταν μυστικά τη νύχτα, ώστε το συνεργείο να μην γίνει αντιληπτό από τις τοπικές Αρχές και τους εξαγριωμένους ψαράδες της επαρχίας Taiji. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετήθηκαν μυστικές κάμερες κάτω από τη θάλασσα και ανάμεσα στα βράχια του όρμου.

Οι ψαράδες της επαρχίας Taiji αρνούνται να μιλήσουν στα ξένα μέσα ενημέρωσης, η πρακτική τους όμως επικροτείται από τους ντόπιους που υποστηρίζουν ότι το κυνήγι δελφινιών και μικρών φαλαινών είναι ιστορική παράδοση.

Πηγή AFP

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr