Η ΕΕ απαγορεύει το εμπόριο προϊόντων φώκιας

23 Αυγούστου 201022:00

news-seals-trade-banΜε προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αντιδρά ο Καναδάς στην απαγόρευση που επέβαλε η ΕΕ στο εμπόριο γούνας και άλλων προϊόντων από φώκιες.

 

Με τη σχετική απόφαση, από τις 20 Αυγούστου απαγορεύεται το εμπόριο εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, μέχρι και 300.000 νεογέννητες φώκιες της Γροιλανδίας σκοτώνονται με ρόπαλα κάθε άνοιξη στην αρκτική του Καναδά.

Οι ευρωπαϊκές αρχές και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων υποστηρίζουν ότι το ετήσιο κυνήγι είναι βάναυσο και δεν υπάρχουν σωστοί ελεγκτικοί μηχανισμοί για τον τρόπο που διεξάγεται.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ευρωπαϊκή απαγόρευση εξαιρεί τους Ινουίτ του Καναδά και άλλες ομάδες που έχουν προσφύγει κατά της απαγόρευσης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι απειλείται η επιβίωσή τους.

Σημειώνεται ότι πριν λίγους μήνες η κυβέρνηση του Καναδά κατέθεσε προσφυγή κατά της ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου υποστηρίζοντας ότι η απαγόρευση συνιστά διάκριση εναντίον των Καναδών κυνηγών.

http://www.econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr