Μπουραζάνι: Γνωρίστε τη ζωή στην άγρια φύση

22 Αυγούστου 201022:00

mpourazani_700_1Αν είστε άνθρωπος ευαισθητοποιημένος σε θέματα οικολογίας στο Μπουραζάνι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

 

Αν μείνετε και στο ομώνυμο ξενοδοχείο θα γνωρίσετε τη περιοχή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού οι άνθρωποι του έχουν καταρτίσει πλήρη προγράμματα για τους επισκέπτες τους.

Βρίσκετε στην Ήπειρο, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Κόνιτσα σε μια περιοχή άγριας ομορφιάς με πυκνή βλάστηση. Εκεί θα βρείτε το ξενοδοχείο Μπουραζάνι καθώς και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι που υπάρχει από το 1916, έχει έκταση 2050 στρέμματα και είναι ένας χώρος πλούσιος στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Είναι ανοικτό καθημερινά για το κοινό όλο το χρόνο.
Μέσα στο ξενοδοχείο υπάρχει επίσης και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου σε φωτογραφική απεικόνιση θα δείτε όλα τα είδη Φυτών, όλα τα Ορχιδοειδή, τις Πεταλούδες, τα Ερπετά, τα Αμφίβια, τις Λιμπελούλες και τα Ορθόπτερα της περιοχής.

Επίσης θα παρατηρήσετε όλα τα είδη ψαριών που υπάρχουν στον ποταμό Αώο.
Στην περιοχή θα επισκεφθείτε το νερόμυλο που διαφυλάσσετε μέχρι σήμερα, όπου θα μάθετε για τις χρήσεις του νερού.

Θα συνεχίσετε τις εξερευνήσεις με μια επίσκεψη στη γειτονική Κόνιτσα να δείτε την φωτογραφική έκθεση του Υπουργείου Πολιτισμού με τα μνημεία και τα ευρήματα της ευρύτερης περιοχής.

Πριν φύγετε θα πάτε και στο μονότοξο πέτρινο γεφύρι της που σώζετε από 1870.

Ανεβαίνοντας πιο πάνω στα σύνορα Ελλάδος-Αλβανίας θα βρείτε τη Μολυβδοσκέπαστη που έχει το διάσημο αποστακτήριο τσίπουρου αλλά και τον ναό των Αγίων Αποστόλων του 16ου αιώνα π.Χ..

Στην άλλη μεριά προς τα κάτω θα βρείτε όπου ξεκινά και η χαράδρα του Βίκου και φτάνει ως το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής.

Ακόμα πιο κάτω είναι το χωριό Κήποι που θα δείτε το δίτοξο και τρίτοξο πέτρινο γεφύρι και το Λαογραφικό Μουσείο Αγάπιου Τόλη.

Ανεβαίνοντας προς το Πάπιγκο θα συναντήσετε το χωριό Βίκος.Να πάτε στο παρατηρητήριο της χαράδρας και στο μοναστήρι της Σπηλιώτισσας και να συνεχίσετε προς τα γραφικά χωριά Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο.Όσοι αγαπάτε την ποδηλασία ή το περπάτημα στο Μπουραζάνι υπάρχουν πολλές διαδρομές. Μπορείτε επίσης να κάνετε rafting στο Βοϊδομάτη ή στον Αώο.

Αν μείνετε στο ξενοδοχείο Μπουραζάνι διαθέτει το ίδιο ποδήλατα και δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε δικά σας. Το ξενοδοχείο έχει επίσης ένα καταπληκτικό συνεδριακό κέντρο ικανό να υποστηρίξει οπουδήποτε συνέδριο ή επαγγελματικές συναντήσεις για όσους θέλουν να συνδυάσουν τη δουλειά με την ξεκούραση.

Αν πάλι είστε τύποι που αγαπούν την απομόνωση και την ηρεμία με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας, μπορείτε, αντί να μείνετε στο ξενοδοχείο, να τους ζητήσετε να σας κλείσουν το «Σπίτι στο Ποτάμι».

Ένα διώροφο πέτρινο οίκημα εναρμονισμένο στο όμορφο περιβάλλον, στο οποίο θα βρείτε όλες τις ανέσεις, μια βιβλιοθήκη για να χαλαρώσετε διαβάζοντας αλλά και σύνεργα ψαρέματος για να επιδοθείτε στο σπορ.

Στο ξενοδοχείο μπορείτε τέλος να παρακολουθήσετε μαθήματα παραδοσιακής Ηπειρώτικης μαγειρικής με την επίβλεψη των σεφ.

Πριν φύγετε να αγοράσετε
Τοπικά γλυκίσματα από τον Θωμά Νικολάου στην Κόνιτσα, τηλ. 2655025023
Τσίπουρο από τη Μολυβδοσκέπαστη που είναι το αποστακτήριο, τηλ. 2655024106
Οργανικά προϊόντα από τον Ηφαιστίωνα Παπαγεωργίου στο Μπουραζάνι, τηλ. 2655061339

Για φαγητό
Μπορείτε να δοκιμάσετε νόστιμα τοπικά εδέσματα σε όποιο ταβερνάκι κι αν μπείτε στα τριγύρω χωριά και πόλεις που θα επισκεφθείτε όπως στην Κόνιτσα, στο Μικρό και Μεγάλο Πάπιγκο, στη Μολυβδοσκέπαστη, στο Μονοδένδρι κ.α.

Έχετε όμως την δυνατότητα να φάτε καταπληκτικά πιάτα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Μπουραζάνι που φημίζετε για την κουζίνα του και το επισκέπτονται απ΄ όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες για διαμονή αλλά και την περιοχή επικοινωνήστε με το Ξενοδοχείο Μπουραζάνι, τηλ. 2655061283/61320, www.bourazani.gr

Αν δεν βρείτε δωμάτιο στο Μπουραζάνι, η Κόνιτσα είναι εναλλακτική λύση που διαθέτει πολλούς ξενώνες όπως το Lithoktisto τηλ. 2655022687, το Καταφύγιο Γράμμος τηλ. 2655031345, η Villa Rustica τηλ. 2655024910, η Καστανιανή τηλ. 2655031700.

http://fe-mail.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr