astynomia_xanthis_peripolika

Σύλληψη για ναρκωτικά από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ

17 Αυγούστου 201010:48

astynomia_xanthis_peripolikaΤο απόγευμα της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 27 και 24 ετών, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών απέρριψαν σε παρακείμενο θάμνο μια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη βάρους 3,2 γραμμαρίων την οποία κατείχαν από κοινού.

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε ενώ οι δράστες με την κατ΄ αυτών σχηματισθείσα δικογραφία θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης

 Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη ένας 34χρονος ημεδαπός διότι απείλησε και προκάλεσε σωματικές βλάβες στην 39χρονη αδελφή του χτυπώντας την με μια σιδερένια ράβδο μήκους ενός μέτρου η οποία κατασχέθηκε.

Δράστης με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης επιθυμεί να σας κάνει κοινωνούς των κάτωθι χρήσιμων συμβουλών για θέματα ενδοοικογενειακής βίας…

Η Ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006 .

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης (ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής) ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Αν γνωρίζετε κάποιον που είναι θύμα εκφοβισμού, μην φοβηθείτε να το πείτε σε ένα γονέα, φροντιστή, φίλο, δάσκαλο, αστυνομικό ή κάποιον άλλο που εμπιστεύεστε.

Αν είστε θύμα:

Καλέστε το 100 σε περίπτωση άμεσης ανάγκης ή επικοινωνήστε με το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Δηλώστε την κακοποίηση και ζητήστε προστασία.

Αν θέλετε, μπορείτε να υποβάλετε μήνυση.

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει σοβαρά υπόψη και εξετάζει σοβαρά οποιοδήποτε περιστατικό στο οποίο καλείται να επέμβει.

Πηγαίνετε σε ένα νοσοκομείο και ζητήστε να σας υποβάλουν σε εξετάσεις. Να πείτε την αλήθεια για το τι σας συνέβη.

Απευθυνθείτε στις ειδικές υπηρεσίες για κακοποιημένες γυναίκες.

Τα συμβουλευτικά κέντρα για τη βία κατά των γυναικών υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Ισότητας και στελεχώνονται από ομάδα ψυχολόγων κοινωνικών λειτουργών, νομικών (δωρεάν παροχή νομικών υπηρεσιών σε ορισμένα περιστατικά) καθώς και συμβούλων απασχόλησης. Σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων τα κέντρα αυτά έχουν έναν ξενώνα υποδοχής. Λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα.

Αν έχω την υποψία ότι ένα παιδί που ζει στην πολυκατοικία ή τη γειτονιά μου κακοποιείται συστηματικά από τους γονείς του πώς μπορώ βοηθήσω;

Σε περίπτωση που έχετε την υποψία ότι ένα παιδί κακοποιείται συστηματικά από τους γονείς του, πρέπει να ενημερώσετε άμεσα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ή τις εισαγγελικές αρχές ή να τηλεφωνήσετε στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή ‘197’ του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ενδοοικογενειακές διενέξεις και οι επιδράσεις τους στα παιδιά

Έρευνες Αμερικανικών Πανεπιστημίων απέδειξαν ότι οι καβγάδες και οι εντάσεις μεταξύ των γονιών, επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή και την εξέλιξη των παιδιών της οικογένειας τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά που εκτίθενται στις λογομαχίες και τις φιλονικίες παρουσιάζουν τα εξής προβλήματα:

  • Προβλήματα ύπνου, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά. Τα παιδιά, δηλαδή, κοιμούνται λιγότερες ώρες και κάνουν ανήσυχο ύπνο.
  • Προβλήματα διάθεσης και συμπεριφοράς όπως νευρικότητα, επιθετικότητα, ανυπομονησία, άγχος, δυσθυμία, υπερένταση.
  • Προβλήματα σχολικής επίδοσης. Δεν αποδίδουν στο σχολείο, δεν μελετούν, είναι αδιάφορα και αφηρημένα, δεν συμμετέχουν στο μάθημα, δεν συνεργάζονται.
  • Τα προβλήματα αυτά παρουσιάζονται και εκδηλώνονται στον παρόντα χρόνο, υπάρχουν, όμως και αρνητικές επιδράσεις στα παιδιά που θα εκδηλωθούν αργότερα. Τέτοιες επιδόσεις είναι οι κακές σχέσεις με τους ενήλικες, η αντιδραστική και απαξιωτική συμπεριφορά προς τους γονείς, η έλλειψη σεβασμού, η επιθετικότητα και η ανυπακοή.
  • Τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον γκρίνιας, λογομαχίας, επιθετικότητας, έλλειψης αγάπης και ψυχρότητας, θα είναι ενήλικες χωρίς αίσθηση της χαράς της ζωής, χωρίς κέφι και αισιοδοξίας. Ακόμη χειρότερα, θα αντιγράψουν πιθανότατα αυτό που έζησαν ως μοντέλο και θα αναπαραγάγουν έναν κακό γάμο, με εντάσεις και διενέξεις με τον/την σύντροφό τους.

Γι’ αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη συμπεριφορά και στις σχέσεις τους, μπροστά αλλά και πίσω από την πλάτη των παιδιών τους. Θα πρέπει να αποφεύγουν

τους καβγάδες, τις εντάσεις, τις απαξιωτικές εκφράσεις, την ειρωνεία, τα αρνητικά σχόλια ο ένας προς τον άλλο και να αναζητούν, ακόμη και με τη βοήθεια ειδικού τους λόγους και την αιτία της έντασης ώστε να τη θεραπεύσουν και να την ξεπεράσουν. Θα πρέπει, επίσης, να μάθουν να χειρίζονται σωστά το θυμό τους και να ελέγχουν τα νεύρα τους, ώστε να αποφεύγονται οι έντονες σκηνές μπροστά στα παιδιά.

 

Στην περίπτωση που τα πράγματα ξεφεύγουν, όπως είναι πολλές φορές και πιθανό και φυσιολογικό, καλό είναι να λύσουμε την ένταση με τρόπο διαλεκτικό και με καλή διάθεση αμοιβαίων υποχωρήσεων και συναίνεση ώστε τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια και να διδαχθούν το σπουδαίο μάθημα ότι όλα λύνονται όταν τα συζητάμε και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, ώστε έτσι να κάνουν και τα ίδια τα παιδιά σε όλες τις φάσεις της ζωής τους.

ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

 ΑΘΗΝΑ

 Γενική Γραμματεία Ισότητας

 Συμβουλευτικά  Κέντρα για τη βία κατά των Γυναικών

 Νίκης 11, Σύνταγμα Τηλ: 210 3317305-6 Φαξ: 210 3315787 Αλκιβιάδου 76, Πειραιάς Τηλ: 210 4112091, 4129101

 Φαξ: 210 4129101 

Δήμος Αθηναίων/ Γραφείο Ισότητας

 Σοφοκλέους 70, 

 Τηλ: 210 5244657 

 Ε.Κ.Κ.Α. (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

 (πρώην Ε.Κ.Α.Κ.Β.)

 Βασιλίσσης Σοφίας 135 & Ζαχάρωφ

 Τ.Κ. 115 21 Αμπελόκηποι

 Τηλ: 210 6497705

 Φαξ: 210 6497744 

 Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας   197

 Υπάρχουν ξενώνες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους οποίους πληροφορίες δίδονται από τη γραμμή 197 

 Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης

Εστίας 25,

 115 26- Αμπελόκηποι

 Τηλ: 210 7786800, 7703043

 Φαξ: 210 7703043 

 Γραμμή SOS

 8001188881 (ενδοοικογενειακή βία)

 8001114400  και 210 77 04 574 (trafficking)

 Αμαλιάδος 15,

 115 23 Αθήνα Τηλ: 210 6411449/ Κιν:   6977677429 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr