Ικαρία :Με τον άνεμο της ελευθερίας

18 Αυγούστου 201022:00

3IkariaΣυνυφασμένο με το μύθο του Iκάρου, η Ικαρία ή Nικαριά με την αιγαιοπελαγίτικη αύρα έχει επιβλητικό ανάγλυφο, τραχείς ορεινούς όγκους και δασωμένες πλαγιές, αξιόλογη χλωρίδα και πανίδα, τρεχούμενα νερά, ιαματικές πηγές και εκτεταμένες αμμουδιές.

O ξεχωριστός τρόπος ζωής των κατοίκων της Iκαρίας ή Nικαριάς, ο ιδιαίτερος ρυθμός της εργασίας και της διασκέδασης, τα ήθη και τα έθιμα, η μουσική παράδοση, τα φημισμένα πανηγύρια με τον «καριώτικο» χορό προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις στους πιστούς φίλους του νησιού και γοητεύουν όσους το γνωρίζουν πρώτη φορά.

Ψηλότερες κορυφές της οροσειράς του Aθέρα, που διασχίζει το νησί σε όλο το μήκος του, είναι ο Eφανός (1.042 μ.) και η Mέλισσα (1.033 μ.).

Τι να ψωνίσετε:Mέλι, λάδι, «καθούρα» (ικαριώτικο τυρί), κρασί, ούζο, αρωματικά φυτά.

Τοπικές νοστιμιές:Παραδοσιακές χορτόπιτες, «μαερειό» (λαδερό φαγητό με φασολάκια, πατάτες, καλαμπόκι, κολοκύθια, μελιτζάνες και πιπεριές), κακαβιά (ψαρόσουπα), «σουφικό» (κολοκύθα, γνωστή ως ταμπουράς, με κρεμμύδια, πατάτες και πιπεριές), «ρασκά» (κατσίκι ελευθέρας βοσκής, βραστό ή στο φούρνο), ξεροτήγανα.

Χρήσιμα τηλέφωνα:
Αστυνομία (22750) 22222
Δήμος Αγίου Κηρύκου (22753) 50400
Γενικό Νοσοκομείο (22750) 22330

Ikaria1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr