dias_2

Στους δρόμους της πόλης η ομάδα ΔΙΑΣ

19 Ιουλίου 201016:12

dias_2Στους δρόμους της Ξάνθης βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι αστυνομικοί της δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙΑΣ.

Την έναρξη της λειτουργίας του νέου προγράμματος ΔΙΑΣ στην Ξάνθη ανακοίνωσε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιώργος  Γκοδοσίδης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η δίκυκλη αστυνόμευση που εφαρμόστηκε με επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εφαρμόζεται  στην Ξάνθη με 24 αστυνομικούς που επιβαίνουν σε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού ανά δύο και περιπολούν από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα.  Σύμφωνα με τον Γιώργο Γκοδοσίδη η πόλης της Ξάνθης, στην οποία εφαρμόζεται το πρόγραμμα, έχει χωριστεί σε δύο τομείς και 8 αστυνομικοί περιπολούν σε κάθε τομέα με δύο μοτοσικλέτες σε κάθε βάρδια ώστε να γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή και τις γειτονιές όπου περιπολούν.

Στόχος τα βαριά εγκλήματα.

«Ο στόχος είναι η ταχεία και άμεση επέμβαση στον τόπο του εγκλήματος, η πρόληψη και αποτροπή βαρέων εγκλημάτων που δημιουργούν συνθήκες ανασφάλειας στους πολίτες. (ληστείες, κλοπές, συμπλοκές, βιασμοί) Δεν θα ασχολείται η ΔΙΑΣ με καθημερινά περιστατικά αλλά με σοβαρά εγκλήματα. « σημείωσε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής,.

Οι άνδρες που επανδρώνουν την ομάδα, θα γνωρίζουν κάθε δρόμο που υπάγεται σοτν τομέα τους, τους ιδιοκτήτες ΠΡΟΠΟ, Γαλακτοπωλεία, Βενζινάδικα και άλλους συνήθεις στόχους στην πόλη της Ξάνθης και το Δροσερό που εφαρμόζεται αρχικά.  Ανά πάσα στιγμή ο κάθε πολίτης ειδοποιεί το 100 και η  ομάδα ΔΙΑΣ θα επεμβαίνει άμεσα . Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ  έχουν εκπαιδευτεί εξαιτίας του γεγονότος ότι πρώτη φορά υπάρχει συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα της αστυνομίας, ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένοι, οπλοφορούν και φέρουν αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, για την επάνδρωση του τμήματος χρησιμοποιήθηκαν κυρίως υπάρχοντες άνδρες της δύναμής της χωρίς να επηρεαστεί η λειτουργία οποιασδήποτε μονάδας ή υπηρεσίας. Ταυτόχρονα με την ομάδα ΔΙΑΣ συνεχίζονται  με την ίδια ένταση όλες οι υπόλοιπες περιπολίες και προγράμματα όπως ο «αστυνομικός της γειτονιάς» που υπήρχαν μέχρι σήμερα και οι περιπολίες απλών δικυκλιστών.

4.300 βούλγαροι πέρασαν το Σαββατοκύριακο από το μεθοριακό σταθμό

Στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου ο Γιώργος Γκοδοσίδης ερωτηθείς γύρω από τις συνθήκες φύλαξης στο μεθοριακό σταθμό του Αγ. Κωνσταντίνου, σημείωσε ότι αυτός φυλάσσεται κανονικά χωρίς κάποιο πρόβλημα, σε 24ωρη βάση και πως ελέγχονται και καταγράφονται οι διερχόμενοι έλληνες και βούλγαροι ταξιδιώτες. Διαβεβαίωσε  ότι οι έλεγχοι γίνονται βάσει συνθήκης Σέγκεν αλλά διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τέλος του έτους υπολογίζεται ότι τα σύνορα θα είναι πλήρως ανοιχτά, λόγω της εισόδου της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν.

Πάντως έδωσε το εντυπωσιακό στοιχεία του αριθμού των 4.300 βουλγάρων που πέρασαν μόνο το τελευταίο τριήμερο από το μεθοριακό σταθμό προς το Νομό Ξάνθης.

dias_3

godosidis_giorgos

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr