Μεταλλαγμένα: απορρίφθηκε από το ΕΚ η υποχρεωτική σήμανση

21 Ιουλίου 201022:00

genetically-modified-labelsΑπορρίφθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η υποχρεωτική σήμανση των τροφίμων που προέρχονται από ζώα, τα οποία έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κρίτων Αρσένης δήλωσε ότι «καταψηφίστηκε επίσης η αυτονόητη υποχρέωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διεξάγει ανεξάρτητες μελέτες για τις επιπτώσεις των “μεταλλαγμένων” και άλλων “νέων τροφίμων” στην ανθρώπινη υγεία».

Ο κ. Αρσένης χαρακτήρισε δυσάρεστη την όλη αυτή εξέλιξη του θέματος.

Όλα αυτά γίνονται, όταν ενδεχομένως υπάρχουν κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση «μεταλλαγμένων», καθώς με βάση τις δηλώσεις της επιτροπής το 80%-90% των ζωοτροφών περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, όπως είναι η επιστημονική ονομασία.

Σε πρόσφατες μελέτες που έγιναν, απεδείχθη ότι τα μεταλλαγμένα  γονιδιώματα μπορούν να ανιχνευτούν σε ζωικές τροφές, όπως το γάλα των παιδιών, σύμφωνα με το econews.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr