Αναβλήθηκε η πτήση του ηλιακού αεροπλάνου

1 Ιουλίου 201014:14

solar-impulse-flight-postponedΑναβλήθηκε η νυχτερινή πτήση του ηλιακού αεροπλάνου Solar Impulse λόγω τεχνικών προβλημάτων, ανακοίνωσε ο πιλότος Andre Borschberg.

Σύμφωνα με το BBC, είχε προγραμματιστεί  να απογειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας από αεροδρόμιο της δυτικής Ελβετίας, αλλά παρουσιάστηκε πρόβλημα σε κάποιο όργανο και ακυρώθηκε η πτήση.

Το ελβετικό αεροσκάφος κινείται με ηλιακή ενέργεια, η οποία συλλέγεται στις 12,000 φωτοβολταικές κυψέλες που καλύπτουν τα πτερύγια του και τροφοδοτούν τις μηχανές τους.

Το Solar Impulse παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2009 στο πολεμικό αεροδρόμιο της Ελβετίας στο Bubendorf.

Ο Ελβετός Bertrand Piccard, εμπνευστής της ιδέας και επικεφαλής της ομάδας κατασκευής του αεροπλάνου, είχε δηλώσει ότι το μονοθέσιο αεροπλάνο βασίζεται στη χρήση της ηλιακής ενέργειας με πρωτοποριακά φωτοβολταικά πάνελ αλλά και στην τεχνολογία των μπαταριών.

Το Solar Impulse «είναι το πρώτο που είναι σχεδιασμένο να πετάει μέρα και νύχτα χωρίς καύσιμα και χωρίς να ρυπαίνει το περιβάλλον», σύμφωνα με το πρόγραμμα της κατασκευής του.

Συλλέγει ηλιακή ενέργεια και στη συνέχεια την αποθηκεύει στις μπαταρίες του, για να μπορεί να πετάξει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πρώτη του δοκιμαστική πτήση είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Απρίλιο με επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι η πτήση είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: econews

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr