Φρεσκοψημένες σπιτικές Τορτίγια

31 Μαΐου 201007:45

tortillas_finalΗ απόλυτη βάση της μεξικάνικης κουζίνας, τώρα μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς κόπο στο σπίτι μας και έτσι να μπορούμε να φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή Fahitas και Bourito.

 

Συστατικά συνταγής

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • χλιαρό νερό όσο πάρει

Οδηγίες συνταγής

Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρι και του κάνουμε μια λακούβα στη μέση. Προσθέτουμε το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά μ’ ένα πιρούνι. Αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το νερό και να πλάθουμε. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια ελαστική ζύμη.

Θα την σκεπάσουμε με μια πετσέτα και θα την αφήσουμε μισή ώρα να ηρεμήσει.

Εν συνεχεία θα χωρίσουμε τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες, τις οποίες και θα ανοίξουμε με τον πλάστη μας σε στρογγυλές πολύ λεπτές τορτίγια.

Θα βάλουμε σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς κανένα υγρό μέσα. Μόλις ζεσταθεί θα βάλουμε μια μια τις τορτίγια να ψηθούν για λίγα δευτερόλεπτα και από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σ’ μια πετσέτα, με την οποία, μόλις τελειώσουμε με όλες, θα τις σκεπάσουμε. Αυτό γίνεται για να διατηρήσουν την ελαστικότητά τους και να μη σπάσουν όταν θα τους βάλουμε πάνω υλικά για τα fahitas μας.

www.lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr