Ταξίδι στο Ομάν

3 Ιουνίου 201022:00

oman_2Το Ομάν είναι ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Μέση Ανατολή, με ιστορία που αρχίζει πριν περίπου 5.000 χρόνια.

Σήμερα, το Ομάν είναι χώρα των αντιθέσεων, τόσο στη γεωγραφία, όσο και στο χαρακτήρα του. Εδώ θα βρείτε θαυμάσια βουνά και φαράγγια, πολύβλαστες πράσινες κοιλάδες, ακτογραμμή 1.700 χιλιομέτρων, παρθένες παραλίες, καταπληκτική άγρια ζωή και προστατευμένα είδη, και φυσικά ερήμους.

Το Ομάν αφθονεί σε φυσικό πλούτο. Αναρωτιέται κανείς για τα ανεξερεύνητα φυσικά σύνολα τοπικής εφαρμογής, όλα διαθέσιμα στον αποφασιστικό ταξιδιώτη. Μπορείτε να βουτήξετε με σκάφανδρο το πρωί, wadi bash το απόγευμα, ν’ απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, να δειπνήσετε και να χορέψετε όλη τη νύχτα. Μπορείτε να επιλέξετε έναν περίπατό στις ζωηρόχρωμες αγορές.

Από πολλές απόψεις το Ομάν είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο. Ο τοπικός πληθυσμός είναι ευπροσήγορος, απροκατάληπτος και πολύ φιλόξενος. Οι ταξιδιώτες και οι κάτοικοι απολαμβάνουν τα προνόμια της ελευθερίας και της ασφάλειας, λόγω ενός διαφανούς, όμως άγρυπνου και ιδιαίτερα αποδοτικού δικτύου επιβολής νόμου.

Το Μάσκατ είναι μια ποιοτική και σύγχρονη μητρόπολη που ντύνεται στα θαύματα του παρελθόντος. Ανακαλύψτε την ιστορία και τον αρχαίο πολιτισμό της πόλης με μια επίσκεψη στο Μουσείο του Υπουργείου Κληρονομιάς και Πολιτισμού, το Εθνικό Μουσείο του Ομάν, το Η.Μ. Παλάτι Qaboos σουλτάνων, το Μεγάλο Μουσουλμανικό Τέμενος, το παραδοσιακό Muttrah Souq και τα δίδυμα οχυρά Al Jalali και Al Mirani. Το Μάσκατ προσφέρει επίσης πολύ συναρπαστικό θαλάσσιο αθλητισμό.

Υπέροχες κρουαζιέρες κατά μήκος της υπέροχης και τραχιάς ακτής του Μάσκατ. Δείτε τα απομεινάρια ενός παλαιού εδάφους ενταφιασμών, στο οποίο υπάρχει πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα. Επισκεφθείτε επίσης το Παλάτι Al Alam, το οχυρό Mirani και το οχυρό Jalali.

oman

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr