rotarianos omilos xanthis

Η προσφορά των Προσκόπων της Ξάνθης

7 Μαΐου 201014:39

rotarianos_omilos_xanthisΟ Ροταριανός Όμιλος Ξάνθης την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 21:00, στο Μοτέλ Νατάσσα,κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης του συνεστίασης

φιλοξενεί τον Περιφερειακό Έφορο των Προσκόπων Ν. Ξάνθης κ. Χαράλαμπο Νασσόπουλο που θα μιλήσει με θέμα

«Η προσφορά των Προσκόπων της Ξάνθης στα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού.»

«Ο Προσκοπισμός αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη Εθελοντική Κίνηση στην χώρα μας, με πλούσια δράση στα ιστορικά γεγονότα της Πατρίδας μας από τους Βαλκανικούς Πολέμους μέχρι σήμερα.

Το σύνθημα των Προσκόπων είναι «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» κάτι που έχουν αποδείξει και εμπράκτως, υπηρετώντας όλα αυτά τα χρόνια τα τρία μέρη της προσκοπικής τους υπόσχεσης… το καθήκον προς τον Θεό και την Πατρίδα, την βοήθεια προς κάθε άνθρωπο και την τήρηση του Νόμου των Προσκόπων.

Από 1910 μέχρι σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες ελληνόπουλα διαπαιδαγωγήθηκαν με την προσκοπική μέθοδο, κατέλαβαν επίζηλες θέσεις στην Ελληνική Κοινωνία, διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και ανταποκρίθηκαν, με ολόψυχη αφιέρωση δυνάμεων, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία σε κάθε εθνικό προσκλητήριο, σε όλο το διάστημα της πολυτάραχης εθνικής και κοινωνικής ζωή αυτών των χρόνων.»

 

Μετά των ομιλιών θα ακολουθήσει βράβευση της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ν.  Ξάνθης για την 90χρονη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

 

 

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr