Πρώην χωματερή μετατράπηκε σε όαση στη Θεσσαλονίκη

13 Μαΐου 201022:00

ex-dump-landfill-parkΜια πρώην χωματερή έκτασης 60 στρεμμάτων μετατράπηκε σε όαση στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» το οποίο αναφέρει το econews.gr

Πριν από μερικά χρόνια στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν τόνοι σκουπιδιών και αφόρητη δυσοσμία, ενώ σήμερα μεγαλώνουν πάνω από 3,000 δέντρα και υπάρχει και μια μικρή λίμνη που φιλοξενεί πάπιες και πουλιά.

Η ΓΓ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μαρία Λιονή, έστειλε τελεσίγραφο στις νομαρχίες, για το κλείσιμο των παράνομων ενεργών χωματερών και την αποκατάσταση των ανενεργών, μέχρι τις 16 Ιουλίου.

Επίσης, υπενθύμισε τις αυστηρές συστάσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, πως η μη συμμόρφωση σημαίνει υψηλά πρόστιμα που φτάνουν τα 34,000 ευρώ την ημέρα, για κάθε ενεργή και ανενεργή χωματερή από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο δήμος διαμόρφωσε την παλιά χωματερή σε λίμνη-φράγμα, μια όαση για τους κατοίκους της περιοχής.

Στην εν λόγω έκταση, έγιναν δενδροφυτεύσεις με την τοποθέτηση 3,000 και πλέον δεντρών διαφόρων ειδών, εγκαταστάθηκε φωτισμός και τοποθετήθηκαν καθιστικά για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Επίσης στην περιοχή δημιουργήθηκε παιδική χαρά, τεχνητή λίμνη, το νερό της οποίας χρησιμοποιείται για το πότισμα των δέντρων που έχουν φυτευτεί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr