Η πόλη της πορσελάνης

6 Απριλίου 201013:09

limoge_adrien_dubouche_700Oι πορσελάνες είναι αγαπημένα αντικείμενα πολλών γυναικών. Πολλές έχουν πληρώσει περιουσίες για να αποκτήσουν όμως μια διάσημη Λιμόζ.

Γνωρίστε την λοιπόν και ιστορικά
Η Λιμόζ (Limoges) βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Βιέν στην Γαλλία.

Ιδρύθηκε από τον Καίσαρα Αύγουστο το 10π.Χ. Το 1771 όμως στην περιοχή Σεν Υριέ λα Περς της Λιμόζ ανακαλύφθηκαν μεγάλα αποθέματα πηλού από καολινίτη, ένας εκλεπτυσμένος λευκός πηλός ειδικός για την κατασκευή πορσελάνης.

Ο τότε διοικητικός αξιωματούχος της περιοχής, οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο Τυργκό βοήθησε ώστε η φτωχή αυτή πόλη να ασχοληθεί με την κατασκευή πορσελάνης με αποτέλεσμα να αναπτυχθεί βιομηχανία κεραμικής.

Στα μέσα του 19ου αιώνα η πορσελάνη Λιμόζ έγινε πλέον παγκοσμίως γνωστή και μέχρι σήμερα είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο. Το μουσείο φτιάχτηκε το 1845 από τον γενναιόδωρο Adrien Dubouchι, γι αυτό πήρε και το όνομά του.

Σκοπός του είναι να μάθουν οι επισκέπτες την ιστορία της πορσελάνης, να δουν τον τρόπο κατασκευής των αντικειμένων αλλά και να αγοράσουν πολύτιμα δωράκια. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 3,5 -4ευρό.

Είναι ανοικτό κάθε μέρα (10π.μ.-12.25μ.μ. &2μ.μ.-5.40μ.μ.). Από το Παρίσι απέχει 3 ώρες με τραίνο και 1 ώρα με αεροπλάνο. 

Info: Musιe national Adrien Dubouchι, 8bis, place Winston Churchill, LimogesFrance, Tel: (33) (0)555 33 08 50 ,   musee-adriendubouche

Πηγή:femail.gr

limoges_bridge_

limoges_pot_700

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr