Astynomia20logo

Συμβουλές από την Αστυνομία γα τις Εορτές

2 Απριλίου 201011:20

Astynomia20logoΈχει παρατηρηθεί ότι τις ημέρες των Εορτών τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας παρουσιάζουν έξαρση, ιδιαίτερα τις ώρες 08.00΄- 13.00΄ και 17.00΄- 06.00΄

 που οφείλεται κυρίως στην απουσία των ενοίκων από τα σπίτια τους, τον συνωστισμό στους δρόμους, την αγορά, στις στάσεις των λεωφορείων και στη διακίνηση του χρήματος γενικά.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας έκρινε σκόπιμο, να απευθυνθεί προς τους πολίτες μερικές χρήσιμες συμβουλές-οδηγίες για την πρόληψη-καταστολή της εγκληματικής αυτής μορφής δράσης. 

1.

ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ή ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

-Όταν βρισκόμαστε σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση και συνωστισμός, όπως οι στάσεις λεωφορείων και οι βιτρίνες των καταστημάτων να έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη την προσοχή μας.

-Να μην αφήνουμε στα δοκιμαστήρια των καταστημάτων τσάντες ή πορτοφόλια με χρήματα.

-Οι γυναίκες κυρίως όταν κρατούν τσάντες ανοιχτές να μην έχουν στο επάνω μέρος και εμφανή τα πορτοφόλια τους και κυρίως να προσέχουν να καλύπτουν με το σώμα τους το άνοιγμα της τσάντας.

-Τις βραδινές ώρες να προτιμάμε τους πολυσύχναστους και καλά φωτισμένους δρόμους.

2.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.

-Προσέχουμε για τυχόν άτομα που παρακολουθούν την τραπεζική μας συναλλαγή μέσα στο κατάστημα και ενημερώνουμε το κέντρο R/T  «100».

-Δεν αφήνουμε τσάντες ή χρήματα που έχουμε πρόσφατα αναλάβει από τράπεζες μέσα στο αυτοκίνητό μας, γιατί είναι πιθανόν επίδοξοι διαρρήκτες να έχουν παρακολουθήσει την τραπεζική μας συναλλαγή.

-Πηγαίνουμε απευθείας στον τόπο οριστικής εναπόθεσης χρημάτων και αν χρησιμοποιούμε αυτοκίνητο δεν σταματάμε σε διάφορα σημεία.

-Αν σκοπεύουμε να αναλάβουμε μεγάλο χρηματικό ποσό από τραπεζικό κατάστημα φροντίζουμε να συνοδευόμαστε από δεύτερο άτομο.

3.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ.

-Αποφεύγουμε να μεταφέρουμε μεγάλα χρηματικά ποσά.

-Τοποθετούμε τα χρήματα στις εσωτερικές τσέπες των ρούχων και σε περίπτωση που κρατάμε τσάντα την έχουμε πάντοτε κλειστή.

-Όταν βρισκόμαστε σε χώρους αναψυχής ή εστίασης (ταβέρνες, καφετέριες κ.λ.π.) δεν εγκαταλείπουμε την τσάντα μας σε διπλανά καθίσματα.

-Προστατεύουμε καλά τις τσάντες κα το πορτοφόλι μας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός (στάσεις λεωφορείων, εμπορικά κέντρα, λιμάνια κ.λ.π.).

-Δεν τοποθετούμε την τσάντα μας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καμπίνα) του αυτ/του και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.

-Όταν κινούμαστε με το αυτ/τό μας ή όταν σταθμεύουμε παρατηρούμε την κίνηση τω μοτοσικλετιστών δίπλα ή πίσω μας.    

4.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ.

-Να μην αφήνουμε εκτεθειμένα μέσα στα σπίτια μας σοβαρά χρηματικά ποσά ή τιμαλφή μεγάλης αξίας ή αν αφήνουμε τα τοποθετούμε σε μέρη απίθανη εκτός συρταριών-κρεβατοκάμαρας-ντουλαπιών κ.τ.λ.

-Να θέτουμε σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού, εφόσον υπάρχει τέτοια εγκατάσταση.

-Να μην αφήνουμε σημειώματα έξω από την πόρτα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουμε σε περίπτωση που απουσιάσουμε από τι σπίτι μας την περίοδο των εορτών.

-Δεν επιτρέπουμε την είσοδο στην οικοδομή μας σε άγνωστα άτομα που χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα (π.χ. διανομή διαφημιστικών κ.λ.π.).

-Κατά την έξοδό μας από την κατοικία μας κλειδώνουμε πάντοτε την πόρτα και ασφαλίζουμε τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. 

– Εάν εντοπίσουμε ύποπτα οχήματα ή άτομα με ασυνήθιστες κινήσεις που παρακολουθούν σπίτια ή άτομα να ενημερώνουμε την Άμεση Δράση το  « 100 » .

«Η αντιμετώπιση της μικροεγκληματικότητας παράλληλα με τα αυξημένα μέτρα της Υπηρεσίας μας θεωρούμε πως θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με την σωστή ενημέρωση των πολιτών και την περαιτέρω συνεργασία τους.
Εκ μέρους όλων των Αστυνομικών και Πολιτικών Υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με υγεία και ευτυχία και η Ανάσταση του Κυρίου μας να φέρει την Ανάσταση στη συνεργασία και καλές σχέσεις μας με τους αγαπητούς συμπολίτες μας, για το καλό των ιδίων και της πατρίδας μας.» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr