xrhmata

ΟΜ.Κ.Ο.Ε.Ε: Προσφορά στο Ταμείο Στήριξης

1 Απριλίου 201022:00

xrhmataΣε μία σημαντική πρωτοβουλία προχώρησε πρόσφατα η Ομοσπονδία Κατασκευαστών – Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ο.Ε.Ε.).

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία, που σύμφωνα με την ίδια αριθμεί περί τα 14.000 μέλη, αναμένεται να συνεισφέρει με το ποσό των 50.000 ευρώ στο Ταμείο Στήριξης της χώρας, τη δημιουργία του οποίου έχει προτείνει ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του Δημοσίου, ιδίως σε ό,τι αφορά τις άμεσες ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων, που υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ, χρήματα που, σύμφωνα με τους κατασκευαστές, μπορούν να συγκεντρωθούν αν 2.000 σωματεία ή επιχειρήσεις προσφέρουν ένα ανάλογο ποσό. Τα χρήματα που θα δωρίσει η ΟΜ.Κ.Ο.Ε.Ε. προέρχονται από τις ετήσιες εισφορές των μελών της.

Η συγκεκριμένη προσφορά γίνεται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία τα χρονικά και οικονομικά περιθώρια για αρκετούς κατασκευαστές αρχίζουν πλέον να στενεύουν επικίνδυνα σύμφωνα με την “Ναυτεμπορική”

Το ζητούμενο είναι να απορροφηθεί το υφιστάμενο απόθεμα απούλητων κατοικιών, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση που διατύπωσε το ΤΕΕ, ανέρχεται σε 180.000 σε πανελλαδικό επίπεδο. .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr