astynomia gramma

Νέες, απίστευτες σκηνές βίας στην πόλη. Δραματική έξαρση της βίας

20 Μαρτίου 201002:20

astynomia_grammaΔύο ακόμη σοβαρά περιστατικά βίας με νέους από την περιοχή του Δροσερού αναδεικνύουν το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής που διογκώνεται καθημερινά.

Επίθεση από συμμορία 4 νεαρών ηλικίας 16,17,22 και 25 ετών αντίστοιχα, δέχθηκαν ένας 28χρονος και μια 22χρονη που επέβαιναν σε ΙΧ το βράδυ της Πέμπτης. Οι νεαροί έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου με πέτρες και ξύλα και επιχείρησαν να μπουν στο όχημα για να ληστέψουν τους επιβαίνοντες., τραυματίζοντας τον 28χρονο οδηγό. Αυτός κατάφερε να βάλει μπρος και να διαφύγει όμως οι νεαροί τον καταδίωξαν με άγνωστο όχημα και συνέχισαν να προκαλούν φθορές στο αυτοκίνητό του.

Εν συνεχεία προσπάθησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο μιας 28χρονης σπάζοντας τα τζάμια αλλά δεν τα κατάφεραν. Ακολούθως έκλεψαν άλλο αυτοκίνητο ενός 28χρονου αλλά έγιναν αντιληπτοί από την Αστυνομία και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν έχσαν τον έλεγχο  και χτύπησαν με το αμάξι προκαλώντας σοβαρές ζημίες. Δεν πτοήθηκαν όμως και επιχείρησαν να κλέψουν και τρίτο αμάξι, σπάζοντας τα τζάμια σε ένα ΙΧ μιας 45χρονης, χωρίς επιτυχία και πάλι. Τελικά σταμάτησαν έναν 49χρονο διερχόμενο οδηγό και με την απειλή μαχαιριού κατάφεραν να του πάρουν 40 ευρώ πριν συλληφθούν. Όπως προέκυψε από την προανάκριση με τον ίδιο τρόπο πήραν από ένα 28χρονο την προηγουμένη, το κινητό του τηλέφωνο, ενώ αναζητείται και ένας 5ος συνεργός.

Εξάλλου τα ξημερώματα της Παρασκευής, ένας 24χρονος υπό την επήρεια μέθης, με δύο ακόμη συνεργούς που διαφεύγουν μέχρι στιγμής της σύλληψης έκλεψαν ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 28χρονου από την Ξάνθη και κινήθηκαν μέσα στην πόλη. Συνάντησαν έναν άλλο νεαρό, τον οποίο έβρισαν απρόκλητα και προκάλεσαν φθορές στο αυτοκίνητό του.  Οι νεαροί έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό της Ασφάλειας που τους ακολούθησε μέχρι το Δροσερό και κατάφερε να ακινητοποίησει τον ένα από αυτούς.

Θέση XanthiPress.gr

Μπορεί οι παραβατικοί νεαροί να δουν με κινηματογραφικό τρόπο όμως η εγκληματικότητα είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή. Όπως είναι, ίσως γνωστό, η έξαρση της βίας εντοπίζεται στην περιοχή του Δροσερού τον τελευταίο καιρό, που είχε σαν αποκορύφωμα την απόπειρα δολοφονίας  που έγινε από 4 τοξικομανείς. Τα κοινωνικά προβλήματα στο Δροσερό γιγαντώνονται καθημερινά και όλοι παρακολουθούν απαθείς. Καθώς η συνοικία βρίσκεται έξω από τα όρια του αστικού ιστού και δεν «πλήττει» την εικόνα της πόλης, ουδείς φαίνεται να ενοχλείται.

Αργά αλλά σταθερά ο οικισμός του Δροσερού έχει μετατραπεί σε μια δεύτερη πόλη δίπλα στην Ξάνθη, ένα γκέτο υποβαθμισμένο και επικίνδυνο από κάθε άποψη,  χωρίς την παραμικρή δομή και υποδομή, που έχει εγκαταλειφθεί από κάθε μορφή κρατικής οντότητας. Άλλωστε για τις περισσότερες εκφράσεις της  οργανωμένης πολιτείας η μόνη χρησιμότητα αυτών των ανθρώπων είναι η κυνική εξαγορά των πολυάριθμων ψήφων τους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, με τις οποίες νοθεύουν τη λαϊκή έκφραση των υπολοίπων και καταδικάζουν τους κατοίκους του οικισμού σε σιωπή.

Και καθώς είναι δεδομένο ότι όσο η οικονομική εξαθλίωση και γκετοποίηση του πληθυσμού θα διογκώνεται, τόσο και η εγκληματικότητα θα γίνεται πιο έντονη αλλά και πιο αδίστακτη για το κομμάτι αυτό του πληθυσμού. Όσοι κατά καιρούς εξήγγειλαν, υποσχέθηκαν και ανακοίνωσαν δράσεις, απλώς εξαπάτησαν καθώς τίποτε δεν έχει συμβεί. Και το πρόβλημα του Δροσερού δεν αφορά μόνο τους εξαθλιωμένους κατοίκους του, αλλά όλη την πόλη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr