diomideia_1

Το νόμο στα χέρια τους παίρνουν στη Διομήδεια.

2 Μαρτίου 201007:49

diomideia_1Το νόμο στα χέρια τους φαίνεται ότι παίρνουν οι κάτοκοι της υπαίθρου στην Ξάνθη εξαιτίας της αλματώδους αύξησης των κλοπών και των ληστειών στην περιοχή που έχει αναστατώσει τις τοπικές κοινωνίες των περιφερειακών οικισμών, ιδιαίτερα στην πεδινή Ξάνθη αλλά και της πλήρους αδυναμίας της Αστυνομίας να προστατεύσει με οποιοδήποτε τρόπο του κατοίκους της περιοχής.

Όπως αποκαλύπτει το XanthiPress.gr, oι κάτοικοι έχουν προχωρήσει αρκετά και πλέον συστήνουν ομάδες περιφρούρησης για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Διομήδεια, στην οποία έχουν καταγραφεί  πάνω από 30 διαρρήξεις τον τελευταίο 1,5 μήνα. Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι αφού στις επανειλημμένες οχλήσεις τους συνάντησαν την ομολογία πλήρους αδυναμίας της Αστυνομίας, έχουν συνεννοηθεί και συστήσει ομάδα περιφρούρησης που περιπολεί στον οικισμό, ιδιαίτερα τις ώρες από τις 6 μέχρι τις 9 όταν και έχουν παρατηρηθεί οι περισσότερες κλοπές.

 Οι κάτοικοι πλέον οπλοφορούν και αναλαμβάνουν οι ίδιοι να συλλάβουν τους κλέφτες όταν τους εντοπίσουν να κλέβουν επ αυτοφόρω. Άλλωστε μέχρι στιγμής υπάρχουν και περιστατικά στα οποία κάποιος αντιλήφθηκε την παρουσία τους, κάλεσε τους υπόλοιπους της ομάδας σε βοήθεια και συνέλαβαν μόνοι  τους κλέφτες με ότι αυτό συνεπάγεται για τη σωματική τους ακεραιότητα. Μπορεί μέχρι στιγμής η μέθοδος να είναι αποτελεσματική, όμως καταδεικνύει την πλήρη διάλυση και παρακμή κάθε έννοιας προστασίας του πολίτη, μόλις 5 λεπτά από την Ξάνθη.

 Οι διαρρήκτες που κάνουν επιδρομές στη Διομήδεια – όπως και σε όλους τους οικισμούς της περιοχής – είναι βουλγαρικής καταγωγής, δείχνουν να είναι επαγγελματίες στις διαρρήξεις και ενεργούν πάντοτε με συνεργούς που παρακολουθούν την περιοχή ως «τσιλιαδόροι».

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr