Η Κτηματολόγιο Α.Ε. επιστρέφει χρήματα σε δικαιούχους

9 Φεβρουαρίου 201022:00

kthmatologio_aeΧρήματα σε ιδιοκτήτες επιστρέφει η εταιρεία Κτηματολόγιο Α.Ε.

 

Oι οποίοι εκ παραδρομής πλήρωσαν μεγαλύτερα ποσά για τους τίτλους ιδιοκτησίας που δήλωσαν κατά την κτηματογράφηση των 107 περιοχών της Αττικής.
Οι αιτήσεις επιστροφής τέλους κτηματογράφησης ανήλθαν συνολικά σε 79.500 και από αυτές έχει ήδη καταβληθεί το 40%, ενώ για τις υπόλοιπες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και βεβαίωσης οφειλής και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία καταβολής μέσω των τραπεζών.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της περιόδου υποβολής δηλώσεων η Κτηματολόγιο ΑΕ διενήργησε έλεγχο στη βάση δεδομένων, βεβαιώθηκαν οι λανθασμένες πληρωμές και το ακριβές ύψος της διαφοράς και τα αντίστοιχα ποσά καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υποδείξει οι δικαιούχοι.

Κατά την παραπάνω διαδικασία διαπιστώθηκαν εκτεταμένα λάθη στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δηλώθηκαν από πολλούς δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφληθούν από τις αντίστοιχες τράπεζες. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει επιλεχθεί ως ασφαλέστερη και ταχύτερη λύση η ενημέρωση των δικαιούχων με ατομικές ειδοποιήσεις, που θα αποσταλούν ταχυδρομικά στις διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί. Με τις ατομικές ειδοποιήσεις θα μπορούν να εισπράξουν από οποιοδήποτε υποκατάστημα της τράπεζας που υποδεικνύεται στην ειδοποίηση, το ποσό που τους έχει βεβαιωθεί.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για την είσπραξη του ποσού, εκτός από την ατομική ειδοποίηση, απαραίτητη θα είναι η αστυνομική ταυτότητα και οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτιμάται γύρω στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr