H ομιλία του Δημάρχου στην Έναρξη του Καρναβαλιού

1 Φεβρουαρίου 201016:37

emma_30-01-10Με επικρίσεις για τους βουλευτές που απουσίασαν και αναφορές στην αναπτυξιακή σημασία του ξανθιώτικου καρναβαλιού για την περιοχή, ο Δήμαρχος Ξάνθης κήρυξε την έναρξη των 45ων Θ.Λ.Ε., πριν τη συναυλία της Έμα Σάπλιν. Το κείμενο της ομιλίας του έχει ως εξής:

«Κυρίες και κύριοι,

   Η Ξάνθη σήμερα γιορτάζει!     παρά την απουσία των βουλευτών μας και εκπροσώπων της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

  Η πόλη με τα χίλια χρώματα ερωτεύεται, διασκεδάζει, ξεφαντώνει…

  Η κυρά της Θράκης, ανοίγει την αγκαλιά της και φιλοξενεί τους χιλιάδες επισκέπτες για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

  Και η σημερινή σας παρουσία, διατρανώνει αυτό ακριβώς:

-ότι η Ξάνθη είναι και θα είναι το όχημα Πολιτισμού για όλη την περιοχή μας!

   Σχεδόν μισό αιώνα τώρα, η πόλη μας διοργανώνει τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ένα πάντρεμα πολιτιστικής έκφρασης αλλά και διασκέδασης.

   Η παράδοση συνδυάζεται με το καινούριο, το χθες συμπορεύεται με το σήμερα και ολοένα και περισσότερο γινόμαστε καλύτεροι και αντάξιοι της φήμης που έχουμε αποκτήσει ως πόλης και ως νομός.

     Φίλες και Φίλοι,

    Η Ξάνθη έχει συνδέσει το όνομά της με κορυφαίες διοργανώσεις, γιατί πολύ απλά είναι γονιδιακό μας στοιχείο ο πολιτισμός ως έκφραση δημιουργίας.

   Συνυπάρχουμε καθημερινά με ποιότητα, με φαντασία και δημιουργούμε συνεχώς καινούρια πράγματα, διδάσκοντας – ας μου επιτραπεί η έκφραση – τι σημαίνει πολιτική για τον πολιτισμό, για την κοινωνία, για τον άνθρωπο.

   Ιδιαίτερα δε σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς, που πολλοί θα προστρέξουν να μας κατηγορήσουν ότι σπαταλούμε χρήμα, εμείς απαντάμε με έργο, με πρωτοβουλίες που θα τονώσουν την αγορά μας, που θα εξάγουν τον τουρισμό μας, που θα φέρουν στο τέλος – τέλος θετικά αποτελέσματα για την τοπική μας οικονομία.

   Γιατί ο ρόλος της αυτοδιοίκησης, δεν είναι να κάνει μόνο έργα υποδομών, που και αυτά χρειάζονται για μία σύγχρονη πόλη. Πρέπει να είμαστε μπροστάρηδες σε προτάσεις και πρωτοβουλίες που θα αναβαθμίζουν το βιοτικό μας επίπεδο, που θα δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης για την κοινωνία, τον επαγγελματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη.

     Είναι πίστη μας ότι, οι όποιες εκδηλώσεις γίνονται στην πόλη, πρέπει να έχουν και έχουν, ανταποδοτικό χαρακτήρα, γι’ αυτό και είμαστε υπερήφανοι, που χιλιάδες κόσμου από όλα τα μέρη της χώρας συρρέει πολλές φορές το χρόνο στην πόλη μας, αφήνοντας σημαντικό οικονομικό μέγεθος που αυξάνει την τοπική μας οικονομία.

    Με γνώμονα αυτά, αλλά και με πίστη επίσης στις πολιτισμικές μας καταβολές, στην ιστορία μας, στο κέφι μας, στη δημιουργικότητά μας, διοργανώνουμε και φέτος τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές, το Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

    Δεν θα σας κουράσω με το πρόγραμμα, που περιέχει κορυφαίες εκδηλώσεις, με καλλιτέχνες κύρους και εμβέλειας, όπως η διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα  Έμμα Σάμπλιν, την οποία και θα απολαύσουμε ευθύς αμέσως με το ιδιαίτερο προσωπικό της στυλ το οποίο είναι ένας συνδυασμός ποικίλων επιρροών από την όπερα, την ροκ – ποπ αλλά και από την τρανς.

   Σας λέω όμως και σας προτρέπω να γεμίζουμε ασφυκτικά τις αίθουσες όπου γίνονται όλες οι σημαντικές εκδηλώσεις και σας καλώ να συνδιοργανώσουμε όλοι μαζί ένα από τα κορυφαία Καρναβάλια όλων των εποχών.

       Η διάθεση και το κέφι είναι δεδομένα, η δική μας στήριξη ως Δήμου, επίσης δεδομένη.

  Ας γευτούμε την ξεγνοιασιά που όλοι έχουμε ανάγκη, γιατί όχι, ας ξαναερωτευτούμε μιας και συμπίπτει η φετινή διοργάνωση με τον εορτασμό της ημέρας των ερωτευμένων και ας γίνουμε για μία ακόμη φορά οι αγγελιοφόροι μιας επιτυχημένης περιόδου των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού.

   Με τις λίγες αυτές σκέψεις, κηρύσσω την έναρξη των 45ων Θ.Λ.Ε. – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2010, ευχόμενος

Καλή διασκέδαση.

Καλή Αποκριά»

emma_kai_dhmarxos_30-01

 

 

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr