Κολοκυθόσουπα

23 Ιανουαρίου 201014:27

kolokithosoupaΚολοκυθόσουπα

 

Υλικά για 4 – 6 μερίδες
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
2 Μικρά κρεμμύδια κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 φλιτζάνια σάρκα κολοκύθας ψιλοκομμένη
5 φλιτζάνια ζωμό Κοτόπουλο
1 / 2 κουταλιά της σούπας
1 κοτσάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 Μεγάλή πατάτα, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 / 4 κουταλάκι ταμπάσκο
1 κουταλάκι Πάπρικα
1 φλιτζάνι κρέμα γαλάκτος

Προετοιμασία
1. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και την κολοκύθα και τσιγαρίστε ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5 λεπτά.

2. Προσθέστε λίγο λίγο τον ζωμό , το αλάτι, το σέλινο, την  πατάτα, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο και την πάπρικα, και αφήστε το να βράσει. Όταν πάρει βράση χαμηλώστε την θερμοκρασία καλύψτε και σιγοβράστε για 30 έως 35 λεπτά.

3. Βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περάστε  την  σούπα απο ένα  σουρωτήρι σε ένα μπολ, πιέζοντας τον πολτό για να βγάλετε όλους τους χυμούς.

4. Πετάξτε τον πολτό . Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος στη σούπα και βάλτε την πάλι σε  μια κατσαρόλα, βάλτε την στην κουζίνα ξανά ανακατεύοντας συνεχώς, για 5 έως 6 λεπτά, ή μέχρις ότου η σούπα είναι πολύ ζεστή, αλλά δεν αρχίζει να βράζει

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr