Η όμορφη Ελβετία

23 Ιανουαρίου 201013:31

elvetia-123Κέντρο της διακίνησης του Ευρωπαϊκού, και όχι μόνο, κεφαλαίου, ένα κράτος που βάζει σε δοκιμασία όλους τους περί των συστατικών στοιχείων ενός κράτους ορισμούς.

 

 Με τον πληθυσμό να μιλά Γερμανικά, Γαλλικά και Ιταλικά και να είναι κύρια Ρωμαιοκαθολικοί και Διαμαρτυρόμενοι, όπως στις αντίστοιχες γειτονικές χώρες, με πολιτισμό που αποτελεί προέκταση των αντίστοιχων στις γειτονικές χώρες, είναι, υποθετικά, ένα κράτος που μπορούσε να μην υπάρχει! Και όμως, η ουδετερότητά του έγινε σεβαστή ακόμα και στους χρόνους της παραφροσύνης των δύο παγκοσμίων πολέμων! Από τα παράξενα της Ιστορίας; Όπως και να είναι, έχει τις ψηλότερες βουνοκορφές των Άλπεων και τα μεγαλύτερα Χιονοδρομικά Κέντρα, με τουριστική υποδομή και υπηρεσίες πολύ υψηλού επιπέδου! Το Αλπικό τοπίο, με τα χωριά να δίνουν εντύπωση ζωγραφιάς, είναι χάρμα οφθαλμών, και ας λένε κάποιοι “Τί Λωζάνη, τί Κοζάνη”! Όσοι πιστοί, προσέλθετε! 

Η Ελβετία, όμορφη σαν καρτ-ποστάλ, προσελκύει εδώ και αιώνες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. 0 συνδυασμός των εντυπωσιακών χιονισμένων βουνοκορφών, των γαλήνιων λιμνών και των ολάνθιστων λιβαδιών είναι ακαταμάχητος – για να μην αναφέρουμε τους παγετώνες, τους καταρράκτες, τις μεσαιωνικές πόλεις και χωριά. Εδώ γεννήθηκε το μοντέρνο σκι, κατά συνέπεια αποτελεί ιδανικό μέρος για τους φίλους των χειμερινών σπορ. Μπορείτε επίσης να χαρείτε ένα ονειρεμένο ταξίδι με τρένο, μέσα από δάση και λίμνες ή να περάσετε μία συναρπαστική ημέρα ανακαλύπτοντας τα αξιοθέατα της ιστορικής Βέρνης, της Ζυρίχης, της Λωζάνης, της Γενεύης ή της Λουκέρνης.

Τοπική ώρα: Η Ελβετία είναι μια ώρα πίσω από την Ελλάδα. Π. χ. όταν εδώ είναι 12 το μεσημέρι εκεί είναι 11 π.μ.

Γλώσσα: Η Ελβετία είναι το σταυροδρόμι όπου συναντιούνται τέσσερις γλώσσες:
•  Τα Γερμανικά που μιλιούνται απ’ το 60% του πληθυσμού (βόρεια όπως στη Ζυρίχη, στη Λουκέρνη & στην Βέρνη).
•  Τα Γαλλικά που μιλιούνται απ’ το 19% του πληθυσμού (κυρίως στο Λεμάν & στη Γενεύη).
•  Τα Ιταλικά που μιλιούνται απ’ το 8% του πληθυσμού (κυρίως στο Τεσσίνο & στο Λουγκάνο).

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Μπορείτε να ταξιδεύσετε με νέου τύπου ταυτότητα (με λατινικούς χαρακτήρες) ή με νέου τύπου διαβατηρίου. Οι κάτοχοι ξένων διαβατηρίων θα πρέπει να ενημερωθούν από το προξενείο τους (πιθανή ανάγκη βίζας).

Τι μπορείτε να γευθείτε: Στην Ελβετία εκτός από τα παραδοσιακά φοντί – τυριά (σε ρευστή μορφή ) υπάρχει και το ριζότο με μανιτάρια (βολίτες). Στην γερμανική Ελβετία η κουζίνα είναι πιο βαριά και τα γεύματα περιλαμβάνουν εξαιρετικά αλλαντικά με μεγάλη ποικιλία από λουκάνικα. Θα είναι πραγματικά λάθος να μην δοκιμάσετε το κρέας λαγού και το εκπληκτικό σουφλέ με κάστανα.

Τι αξίζει ακόμα να δείτε: Τις μεγάλες πόλεις: Γενεύη – Ζυρίχη – Βέρνη – Λουκέρνη , τις μικρές πόλεις: Γκρουιγιέρ – Μοντρέ – Λωζάνη – Ιντερλάγκεν καθώς και τα χειμερινά θέρετρα: Σαιν Μόριτζ – Νταβός – Ζερμάτ – Gstaad – Αnnecy.

Τι μπορείτε να αγοράσετε:
•  Όλων των ειδών τα Ελβετικά ρολόγια, από φθηνά και μοντέρνα (Swatch), έως και πολύ ακριβά και κλασικά, καθώς και άλλα χειροποίητα ρολόγια

«κούκους».
•  Σουβενίρ όπως ξυλόγλυπτα και σουγιάδες διαφόρων ειδών και μεγεθών.
•  Ελβετικές σοκολάτες και τυροκομικά συσκευασμένα με ασφάλεια συντήρησης για τη μεταφορά στο ταξίδι!
•  Γκραβούρες, μικρούς πίνακες και έργα τέχνης των γκαλερί.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr