Λίμνη Πλαστήρα

23 Ιανουαρίου 201013:26

limniplastira2Με μια γρήγορη ματιά στο χάρτη της Ελλάδας, μπορεί εύκολα κανείς να παρατηρήσει το νομό της Καρδίτσας να εκτείνεται κυριολεκτικά στην καρδιά της χώρας.

 

Για τους περισσότερους τουρίστες, η Ελλάδα έχει συνδεθεί με κάποια τοπία ηλιόλουστων παραθαλάσσιων τόπων. Κι όμως, τοπία που θα περίμενε να συναντήσει κανείς στην Κεντρική Ευρώπη, στις Άλπεις ή ακόμα και στην ορεινή Ελβετία, αποτελούν χαρακτηριστικά του ορεινού τμήματος του νομού.

Η λίμνη Πλαστήρα, στην αγκαλιά του ορεινού όγκου των Αγράφων, αποτελεί περιοχή άφθαστης φυσικής ομορφιάς. Καλωσορίζει τους επισκέπτες με ξενοδοχειακές μονάδες και ξενώνες άριστα ενταγμένους στο φυσικό περιβάλλον και έτοιμους να ικανοποιήσουν τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών. Η τουριστική υποδομή είναι ήδη πολύ αναπτυγμένη. Εγκαταστάσεις μεταφοράς των σκιέρ σε μεγαλύτερα υψόμετρα, ορειβατικά και πεζοπορικά καταφύγια, υπηρεσίες ενοικίασης χιονοδρομικών οχημάτων (χιονοσκούτερ), ακόμα και δυνατότητα συμμετοχής σε εξορμήσεις στην ράχη ειδικά ασκημένων αλόγων προσφέρονται απλόχερα στους επισκέπτες. Αρκετό μέχρι πολύ χιόνι για αρκετά μεγάλη περίοδο του χρόνου, ομαλές πίστες, λόγω του ήπιου ανάγλυφου, σε συνδυασμό με άλλες, πιο δύσκολες, καλύπτουν τις απαιτήσεις μεγάλης γκάμας προτιμήσεων.

Σε κιόσκια και καταστήματα γύρω από τον περιφερειακό δρόμο της λίμνης, μπορεί κανείς να βρει παραδοσιακές γεύσεις και μυρωδιές από τα προϊόντα της φύσης, όπως παραδοσιακά γλυκά και ντόπιο κρασί που περιμένουν τον επισκέπτη για να του γνωρίσουν το αληθινό πνεύμα της περιοχής.

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr