Πτώση έως 20% για αγορά εξοχικών

2 Ιουνίου 201004:51

exohiko_houseΣτα μέτρα της κρίσης έχει προσαρμοστεί και η αγορά εξοχικής κατοικίας.

Σύμφωνα με την “Ναυτεμπορική” σημαντική πτώση στις τιμές πώλησης των εξοχικών κατοικιών, η υπερπροσφορά αλλά και η περιορισμένη ζήτηση είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν σήμερα ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ελληνικής κτηματαγοράς, αυτό των τουριστικών ακινήτων.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, την περίοδο αυτή παρουσιάζονται ευκαιρίες για απόκτηση νεόδμητης ή μεταχειρισμένης εξοχικής κατοικίας σε δελεαστικές τιμές και σε περιοχές που πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν οικονομικά απλησίαστες. Οπως εκτιμούν σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς οι τιμές πώλησης παρουσιάζουν σε ορισμένες περιπτώσεις πτώση έως και 20%.

«Αγκάθι» στη βελτίωση του κλίματος που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά εξοχικών κατοικιών αποτελεί η οικονομική κρίση που έχει πλήξει χώρες οι πολίτες των οποίων αποτελούν τη δεξαμενή υποψήφιων αγοραστών, όπως είναι η Βρετανία, η Γερμανία, οι σκανδιναβικές χώρες κ.ά.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr