“100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ” Συνάντηση στην Ξάνθη

28 Φεβρουαρίου 201019:34

proskopoi_ekdhlosh_2Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πολλών Παλαιών και νέων Προσκόπων το Σαββάτο 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ELISSO η Εκδήλωση της Εφορείας Περιοχής Αν. Μακεδονία-Θράκης

 της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ξάνθης και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων  αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας των Προσκόπων, η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένή στα 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του ΑΠΘ κ Ευστάθιο Πολυχρονιάδη.          Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρωτοσύγγελος της Ι.Μ Ξάνθης Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων, ο Αντινομάρχης Ξάνθης κ. Καρβουνίδης, εκπρόσωπος του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού,  εκπρόσωπος του Δημάρχου Ξάνθης,  Δημοτικοί  Σύμβουλοι, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Πρόεδροι Συλλόγων και οι Περιφερειακοί Έφοροι Δράμας, Καβάλας και Ροδόπης.

            Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός του Πρωτοσύγγελου της Ι.Μ Ξάνθης ο οποίος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης του Προσκοπισμού και της προσφορά του στην κοινωνία και της καλής συνεργασίας με τους Προσκόπους της Ξάνθης, ακολούθησε χαιρετισμός  του εκπροσώπου του Δημάρχου Ξάνθης και Προέδρου της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων  κ. Νικόλαου Φωτιάδη ενώ στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση ο Έφορος Περιοχής Προσκόπων Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης κ Άγγελος Αγινορίτης.

             Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο αφιερωμένο στον Ιδρυτή του Προσκοπισμού ενώ αναφέρθηκαν λίγα λόγια για το ιστορικό της Ημέρας Σκέψης και τον Ιδρυτή:

            «Κάθε χρόνο, όλοι οι Πρόσκοποι και Οδηγοί, ενεργά και παλαιά στελέχη περισσότερα από 28 εκατομμύρια σε πάνω από 216 χώρες, σ’ όλο τον κόσμο γιορτάζουν στις 22 Φεβρουαρίου την Παγκόσμια Ημέρα «Σκέψης και Φιλίας».

            Με ιδιαίτερη συγκίνηση, η σκέψη μας τρέχει σ’ αυτόν που εμπνευσμένος από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη καθώς ο ίδιος είπε, συνέλαβε την ιδέα ιδρύσεως του Προσκοπισμού, τον Αρχιπρόσκοπο του κόσμου Ρόμπερτ Μπαίηντεν Πάουελ Λόρδο του Γκίλγουελ.»

            Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ.Ευστάθιος Πολυχρονιάδης  ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία των 100 Χρόνων του Ελληνικού Προσκοπισμού και τόνισε ότι Γονείς – Πολιτεία και Εκκλησία πρέπει να αγκαλιάσουν τους Προσκόπους και να είναι συμπαραστάτες τους γιατί και ο Προσκοπισμός είναι συμπαραστάτης στην κοινωνία μας.

            Στη συνέχεια απονεμήθηκε μια σειρά από αναμνηστικά μετάλλια στον ομιλητή από τον Πρόεδρο της ΕΚΣ κ. Τσότσο ενώ μετά από εισήγηση της Π.Ε. Ξάνθης το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π. απένειμε το Μετάλλιο  «ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ» για την προσφορά της στον Προσκοπισμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και η Εφορεία Περιοχής μια πλακέτα για την συνεχή προσφορά όλων των Παλαιών Προσκόπων στον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Νικόλαο Φωτιάδη.

            Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στον Περιφερικό Έφορο  Ξάνθης  κ. Χαράλαμπο Νασσόπουλο ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του Προσκοπισμού στα 100 Χρόνια ύπαρξης του στην Ελληνική κοινωνία, μέσα από την προσφορά σε όλους του εθνικούς αγώνες και σε όλες τις εθνικές επιταγές μέσω των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, με τη δημιουργία υπεύθυνων και δημοκρατικών ατόμων σε όλα τα επίπεδα. Με αυτά τα συστατικά του καλού, καθώς και τα οράματα του Ιδρυτή, η Παγκόσμια Προσκοπική σταυροφορία ενδιαφέρεται καθημερινά και ενεργεί για έναν καλύτερο κόσμο. Για έναν καλύτερο κόσμο, που ξεκινά μέσα από την οικογένεια μας, την πόλη μας, το νομό μας την Ελλάδα μας, τον κόσμο.

            Στη συνέχεια κάλεσε  Παλαιούς και Ενεργούς Προσκόπους να συνεχίσουν μαζί αυτό το υπέροχο, γεμάτο νέες εμπειρίες ταξίδι για τα επόμενα 100 χρόνια  Ανανεώνοντας την Υπόσχεση που δώσανε όταν ήταν παιδιά, και ακολούθησε η ανανέωση της Υπόσχεσης από Παλαιούς και ενεργούς Προσκόπους δίνοντας σε όλους την δύναμη  να συνεχίσουν να προσπαθούν για ένα καλύτερο κόσμο.             
Ακολούθησε μικρή δεξίωση όπου Παλαιοί και  Ενεργοί Πρόσκοποι γονείς και καλεσμένοι αντάλλαξαν απόψεις και γνώμες για την πορεία του Προσκοπισμού.

proskopoi_ekdhlosh_plaketa_fotiadis

proskopoi_ekdhlosh_nassopoulos_omilia

proskopoi_ekdhlosh_metalio_pyrosbestiki

proskopoi_ekdhlosh_aponomi_anamnistika

proskopoi_ekdhlosh_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr