sekap exoteriko

Συγκρατημένη αισιοδοξία για ΣΕΚΑΠ. Δηλώσες Ξυνίδη και αναβολή Γ.Σ.(video)

18 Νοεμβρίου 201114:08

sekap_exoterikoΑχτίδα φωτός μπορούν να χαρακτηριστούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΣΕΚΑΠ.


Η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής δεν πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά και προγραμματίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου, καθώς δεν εμφανίστηκε η μεγαλομέτοχος Αγροτική Τράπεζα.

Όπως έγινε γνωστό πάντως, τις τελευταίες μέρες υπήρξαν αρκετές εξελίξεις, που χαρακτηρίζονται κατά βάση θετικές. Καθώς η διαδικασία πώλησης προχωρά και οι δύο επενδυτές , Ινδός και Έλληνας, παραμένουν στη διαδικασία, θετική χαρακτηρίζεται η παραμονή του Διοικητικού Συμβούλιου στη θέση του.

Παρέμεινε το Δ.Σ. με στήριξη ΑΤΕΤα σχέδια για παραίτηση εγκαταλείφθηκαν μετά τη στήριξη που παρείχε η ΑΤΕ στα μέλη του Δ.Σ., όπως φάνηκε από συνάντηση που έγινε την Πέμπτη στην Αθήνα μεταξύ της Διοίκησης της ΑΤΕ και των κυρίων Πράτσου και Μπήτρου. Αυτό, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Κώστας Γαβριηλίδης, είναι αρκετά ευχάριστο γεγονός «Mεχρι τέλος Δεκεμεβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση. Τ ευχάριστο είναι ότι συνεχίζει να υφίσταται διοίκηση γιατί θα ήταν καταστροφικό σε αυτή την κρίσιμη φάση να μην υπάρχει. Υπήρξε και αίτημα των εργαζομένων προς του διοικούντες και έτσι παρέμειναν» ανέφερε μιλώντας στο XanthiPress.gr

Ξυνίδης: Κρατήθηκε ζωντανή η ΣΕΚΑΠ, θετική εξέλιξη η πώληση

Λίγη ώρα αργότερα, από το Πόρτο Λάγος, όπου βρισκόταν, ερωτηθείς ο Σωκράτης Ξυνίδης ανέφερε μέχρι σήμερα απέφυγε να μιλήσει, παρά την κριτική που του έχει ασκηθεί. Σημείωσε ότι με τις ενέργειες που είχε μέχρι σήμερα συνέβαλε να διατηρηθεί η εταιρία μέχρι σήμερα αλλά «αυτό δεν ζητά να του το αναγνωρίσει κανείς – απαντώντας έμμεσα στις κατηγορίες των εργαζομένων για την έλλειψη παρεμβάσεων- παρότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τις παρεμβάσεις μου, αλλά δεν μου χρωστά κανείς γι’αυτό».

 Εκτός από το παρελθόν αναφέρθηκε και στο μέλλον αναφέροντας: «Σε σχέση με τον μέλλον όμως, με βάση την κατάσταση που υπάρχει στην ΑΤΕ δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί η αιμοδοσία προς τη ΣΕΚΑΠ για να παραμείνει ζωντανή. Η εξέλιξη της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου σε ιδιώτη επενδυτή δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί θετική»

 Ομαλοποιούνται οι παραγγελίες

Kατά τα άλλα, όπως έγινε γνωστό, το πρόβλημα με τους εκτελωνισμούς των προϊόντων της ΣΕΚΑΠ, αντιμετωπίζεται πλέον καθώς οι αντιπρόσωποι της εταιρίας προκαταβάλλουν το αντίτιμο της παραγγελίας και με τα κεφάλαια αυτά εκτελωνίζουν τσιγάρα. Με τον τρόπο αυτόα – ανέφερε και ο Κ. Γαβριηλίδης- η εταιρία ανακτά τα ποσοστά της στην αγορά. «Ήδη έχουμε αγγίξει το 40% των παλαιών παραγγελιών μας, σύντομα θα είμαστε στο 65% και ελπίζουμε ότι σταδιακά θα φτάσουμε στο 100% του μεριδίου που είχαμε πριν από αυτή την κρίση».

 Δύσκολα να ενταχθεί σε καθεστώς ΔΕΚΟ

Το θέμα της ένταξης σε καθεστώς ΔΕΚΟ για την ώρα φαίνεται να απομακρύνεται. Σχετικό έγγραφο της ΑΤΕ υπήρξε προς την εταιρία και κάνει λόγο για πιθανή ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο. Όμως οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της εταιρίας, δεν θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για νομικούς κυρίους λόγους. Άλλωστε οι γνώμες των εργατολόγων διίστανται πάνω στο ζήτημα. Οι φήμες της τελευταίας ημέρας για παραιτήσεις διευθυντικών στελεχών προκειμένου να προλάβουν να αποζημιωθούν με το παλαιό καθεστώς δεν επιβεβαιώθηκαν επίσημα. Εξάλλου, παρότι οι φήμες αυτές φαίνεται να εξαιρούσαν το Χρήστο Πούλιο από τα στελέχη που εκδήλωσαν επιθυμία , ο ίδιος ερωτήθηκε από δημοσιογράφους και αντέδρασε έντονα, αρνούμενος ότι υπήρξε τέτοιο ενδεχόμενο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr