petalotis_studio_et_3

Eπαναλειτουργεί το studio της ΕΤ-3 στην Κομοτηνή. Δήλωση Πεταλωτή

14 Μαΐου 201118:31

petalotis_studio_et_3Το studio της ΕΤ-3 στην Κομοτηνή επαναλειτουργεί από το Σάββατο, με τον Γιώργο Πεταλωτή να εμφανίζεται στην πρώτη σύνδεση που έγινε, παρουσία του Γενικού Διευθυντή  Κώστα Μπλιάτκα και του Διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Σαπρανίδη.

Αναφερόμενος στην  επαναλειτουργία του συγκεκριμένου στούντιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε:

«Ήταν μια πρωτοβουλία που υλοποιήσαμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπήρχαν. Η ΕΤ3 έκανε εξαιρετική δουλειά. Το στούντιο δεν έγινε μόνο για να βγαίνουν πολιτικά πρόσωπα να εκφράζουν τις απόψεις τους . Έχουμε αποφασίσει αυτό το στούντιο να γίνει πόλος έλξης όλων των πολιτικών, κοινωνικών δυνάμεων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης καθώς και του Πανεπιστημίου που έχει πολλά να προσφέρει με την προβολή του έργου του. Η ΕΤ3 είναι ένα κανάλι της ελληνικής περιφέρειας για όλη την ελληνική περιφέρεια. Ήδη υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθεί στούντιο και σε άλλη περιοχή της περιφέρειας. Θέλουμε να δώσουμε βήμα, στη μέχρι πρότινος αποκλεισμένη, Περιφέρεια.

 

Ως βουλευτής της αντιπολίτευσης δεν είχα φιλοξενηθεί ποτέ στην ΕΤ3, ένα δημόσιο κανάλι το οποίο μας ενδιαφέρει διότι δίνουμε το στίγμα της περιφέρειας. Παράλληλα είναι και μέσο προβολής όλων των τοπικών μέσων επικοινωνίας, με τη συμμετοχή και των τοπικών δημοσιογράφων, οι οποίοι εκφράζουν την κοινή γνώμη.  Οι απλοί πολίτες μπορούν να λένε και αυτοί τις απόψεις τους και να έχουν βήμα να εκφράζονται σε όλα τα επίπεδα.

 

Όταν υπάρχει διαφάνεια και δημοσιότητα είναι ένας τρόπος για να βρισκόμαστε σε εγρήγορση και να προοδεύουμε. Η μεγάλη συμβολή της ΕΤ3 είναι η προβολή της περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα από κει και πέρα είναι θέμα των τοπικών παραγόντων και των πολιτών η αξιοποίηση του χώρου προβολής των θέσεων και της παρουσίας μας».

Στα Ελευθέρια της Κομοτηνής

Την ίδια μέρα ο Γιώργος Πεταλωτής, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εορτασμού της 91ης Επετείου Απελευθέρωσης της Κομοτηνής. Μετά την παρέλαση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή για την Κομοτηνή. Ενενήντα ένα χρόνια από την Απελευθέρωση και Ενσωμάτωση της στον Εθνικό Κορμό, τιμάμε τους ανθρώπους οι οποίοι φρόντισαν με τον αγώνα τους και την αξία τους να βρισκόμαστε σήμερα σε μια ελεύθερη Ελλάδα, σε μια ελεύθερη Θράκη του πολιτισμού, της πολύ-πολιτισμικότητας, της ανάπτυξης, της μόρφωσης, της εκπαίδευσης, της αξιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Είναι χρέος και τιμή όλων μας να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα, να μάθουμε την τοπική ιστορία μας. Επαναφέρω σήμερα δημόσια, όπως έκανα και όταν ήμουν βουλευτής της αντιπολίτευσης, το αίτημα της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Δεν γίνεται να μη γνωρίζουμε τα γεγονότα χάρη στα οποία ζούμε σήμερα ελεύθεροι. Η τοπική ιστορία πολλές φορές έχει μεγαλύτερη σημασία αφού το να μάθουμε και να τιμούμε τους προγόνους μας είναι πολύ σημαντικό. Χρόνια Πολλά σε όλους».

 

Στη συνέχεια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Κομοτηνής, στο χώρο του στρατοπέδου Μουζιοπούλου, έδρα της ΧΧΙ ΤΘΤ και μαζί με τον  Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Φράγκο Φραγκούλη, ξεναγήθηκε στους χώρους του, δηλώνοντας σχετικά:

 

«Είναι ένας χώρος ο οποίος εμπεριέχει τις μνήμες της Ελληνικής Ιστορίας. Είναι σημαντικό που στο χώρο της 21ης Ταξιαρχίας  Τεθωρακισμένων, εγκαινιάζεται η λειτουργία ενός μουσείου που αφορά στην ιστορία μας, στη συνέχεια τους Έθνους μας. Είναι ένας χώρος πολιτισμού και διαπαιδαγώγησης των νέων ανθρώπων, αφού από τον Σεπτέμβριο θα το επισκέπτονται μαθητές όλων των σχολείων της περιοχής. Παράλληλα είναι ένας χώρος στον οποίο, με μικρό κόστος, εφαρμόστηκαν σημαντικές τεχνολογίες και καινοτομίες όπως  η ¨αυτοξενάγηση¨ των επισκεπτών και η διασύνδεση του με άλλα πολεμικά μουσεία της χώρας. Αξίζουν συγχαρητήρια τέτοιου είδους ενέργειες, ουσίας και όχι βιτρίνας, οι οποίες είναι δείγμα του σεβασμού της πολιτείας προς την περιοχή μας».

petalotis_aimilispetalotis_parelasi

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr