Χριστουγεννιάτικο «Τραπέζι της Αγάπης» με το νέο μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο

23 Δεκεμβρίου 201723:18

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς όλους τους πολίτες, απευθύνει ο νέος μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, που φέτος με την ιδιότητα του επισκόπου θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στα γηροκομεία και τη μονάδα χρόνιων πασχόντων, που λειτουργούν στην Καβάλα είτε από ιδιωτικούς φορείς, είτε με την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων. 

Ο κ. Στέφανος μιλώντας στο ΑΠΕ ? ΜΠΕ υπογράμμισε πως είναι επίκαιρο το γεγονός ότι «ο κόσμος μας τα τελευταία χρόνια κλονίζεται και βασανίζεται από την αφιλία, τη μοναξιά, την αποξένωση, την ανεργία, τη φτώχια, τη μετανάστευση και την απελπισία. Ο Χριστός μας ήρθε στον κόσμο ακριβώς για να μεταμορφώσει αυτή την τραγική κατάσταση του ανθρώπου με σκοπό τη σωτηρία μας». «Εύχομαι», συνεχίζει ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων, «να κατανοήσουμε όλοι το μέγεθος του μεγαλείου που μας χαρίζει ο Χριστός ως Υιός και Λόγος του Θεού, για να επιστρέψουμε μέσα στην αγάπη Του και τη χαρά του».

Για μια ακόμα χρονιά και φέτος το εορταστικό «Τραπέζι της Αγάπης» θα στρωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων προκειμένου να βρουν σε αυτό, τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, ένα ζεστό πιάτο φαγητό όλοι εκείνοι οι συνάνθρωποι μας που οι δυσκολίες της ζωής τους στέρησαν όχι μόνο το σπιτικό φαγητό αλλά τη συντροφικότητα, την παρέα, την αγάπη.

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης υπογραμμίζει ότι παρά τις δυσκολίες των ημερών και τη μειωμένη προσφορά του κόσμου σε τρόφιμα για την ενίσχυση του «Τραπεζιού της Αγάπης» υπάρχει πάντα η θέληση ο καθένας να δώσει ότι περισσότερο μπορεί ακόμα και από το υστέρημά του, ώστε να στηριχθεί αυτή η σημαντική κοινωνική δομή.

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1988 άρχισε δειλά να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην κοινωνία της πόλης ο καταξιωμένος κοινωνικός και φιλανθρωπικός θεσμός του «Τραπεζιού της Αγάπης», που εμπνεύστηκε ο μακαριστός μητροπολίτης Φιλίππων Προκόπιος και υλοποίησε με μεγάλο ζήλο ο τότε στενός του συνεργάτης, πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Καμπουρόπουλος.

«Είκοσι εννιά χρόνια τώρα», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μητροπολίτης Φιλίππων, «κάθε μεσημέρι, χειμώνα καλοκαίρι, καθημερινές, αργίες και Σαββατοκύριακα, στην φιλόξενη αίθουσα του Καθεδρικού Ναού, εκατό και πλέον συνάνθρωποί μας, που για λόγους ανεξαρτήτους της θελήσεώς τους δεν έχουν τη δυνατότητα της αυτοεξυπηρετήσεως στην ετοιμασία φαγητού ή ζώντας μοναχικά αναζητούν κάποια στηρίγματα στη ζωή τους, βρίσκουν μόνιμη ζεστασιά, θαλπωρή και τροφή».

Και συνεχίζει λέγοντας: «Ταυτόχρονα, πολλοί άλλοι που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να εξέλθουν από το σπίτι τους, γίνονται κι αυτοί δέκτες των καθημερινών μηνυμάτων αγάπης και ανθρωπιάς με το φαγητό που λαμβάνουν στο σπίτι τους με τη βοήθεια εκείνων που μεταφέρουν την τροφή. Είναι επίσης συγκινητικό να παρακολουθείς κάθε μεσημέρι άνδρες, γυναίκες και παιδιά, κάθε προελεύσεως να έρχονται στο φιλόξενο περιβάλλον του ενοριακού κέντρου-εστιατορίου, τους εθελοντές να μεταφέρουν το συσσίτιο στα σπίτια των κατάκοιτων ή στα κρατητήρια της Αστυνομίας για όλους εκείνους που προσωρινά κρατούνται».

«Είναι αλήθεια», σημειώνει ο κ. Στέφανος, «πως αυτή η οργανωμένη ποιμαντική προσπάθεια της Εκκλησίας δε θα έφερε τα ποθούμενα αποτελέσματα αν πρώτα οι φιλάνθρωποι της πόλεως δεν τη στήριζαν με τόση προθυμία και εμπιστοσύνη. Δωρεές σε χρήματα και τρόφιμα, προσφορές γευμάτων στη μνήμη προσφιλών προσώπων, πλήρης υλική και ηθική στήριξη από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, επιτρέπουν, χωρίς δυσκολίες και εμπόδια, να στρώνεται αδιάκοπα το τραπέζι πλούσιο και ανοικτό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ιδιαίτερα τώρα τις εορταστικές αυτές ημέρες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr